X

Aeroportul din La Palma a fost din nou ÎNCHIS

Aeroportul de pe insula spaniolă La Palma a fost din nou închis joi dimineaţă din cauza norului de cenuşă provocat de erupţia vulcanului Cumbre Vieja, care durează de două săptămâni şi jumătate, a anunţat compania care gestionează aeroporturile spaniole (Aena), potrivit AFP şi agerpres.

“Aeroportul nu mai este operaţional în acest moment”, a indicat o purtătoare de cuvânt a Aena, adăugând că trebuie “curăţată cenuşa” care se acumulează pe piste pentru ca aeroportul să poată fi redeschis.

Citeşte şi: Marea Britanie A CĂZUT! 81% dintre decesele provocate de Covid-19 se înregistrează printre cei vaccinați – Black News

Închiderea, a doua de la erupţia vulcanului, pe 19 septembrie,”poate să nu dureze mult”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Încă din noaptea de miercuri spre joi, compania aeriană Binter a avertizat că îşi anulează zborurile.

“Mâine, 7 octombrie, toate zborurile noastre pentru La Palma sunt anulate. Această suspendare va dura până când condiţiile se vor îmbunătăţi şi vom putea zbura în siguranţă”, a postat miercuri seara pe Twitter compania aeriană.

Un anunţ similar a fost făcut şi de competitorul său, Canaryfly, care a indicat pe aceeaşi reţea de socializare: “Informaţii importante: suspendăm din nou temporar toate zborurile noastre către şi dinspre La Palma”.

Citeşte şi: Republicanii propun un compromis pentru evitarea intrării în incapacitate de plată a SUA – Black News

Întrerupte pentru scurt timp pe 25 septembrie din cauza deteriorării condiţiilor de siguranţă, legăturile aeriene cu insula se reluaseră treptat.

Erupţia vulcanului Cumbre Vieja, care nu s-a soldat până în prezent cu morţi sau răniţi, a dus la evacuarea a peste 6.000 de persoane şi a provocat pagube enorme pe această mică insulă de 85.000 de locuitori.

Tags: aeroportBinterCanaryflyCumbre ViejaInsulele CanareLa Palmaspaniavulcan
Categorii: Externe