X

Aeroportul din Saratov, sudul Rusiei, a ridicat restricţiile

Aeroportul din Saratov, sudul Rusiei, a ridicat restricţiile

Aeroportul regional din Saratov, sudul Rusiei, a ridicat la ora locală 09.30 (05.30 GMT) restricţiile de zbor impuse luni în urma unui atac ucrainean cu drone care a avariat locuinţe şi a rănit o femeie, au anunţat oficialităţi şi agenţii de ştiri ruse, transmite Reuters.

Un complex de locuinţe din oraşul Saratov a suferit avarii din cauza resturilor de drone distruse de sistemele antiaeriene, a indicat guvernatorul Roman Busarghin pe Telegram.

‘O femeie a fost spitalizată în stare gravă. Doctorii se luptă să-i salveze viaţa’, a adăugat el.

Ministerul Apărării a transmis că sisteme sale antiaeriene au distrus nouă drone deasupra regiunii Saratov, situată la circa 900 km de graniţa cu Ucraina.

Anterior, guvernatorul Busarghin a spus că serviciile de urgenţă au fost trimise la locurile afectate din Saratov şi Engels, două oraşe importante din regiune, la câteva sute de km sud-est de capitală.

Rusia are o bază de bombardiere strategice la Engels pe care Ucraina a atacat-o de multe ori în cursul conflictului.

Nu există deocamdată informaţii despre stricăciuni la bază sau despre amploarea atacului ucrainean asupra regiunii, care se află la câteva sute de km de frontiera dintre cele două state.

Imagini video postate pe Telegram de canalul rus de ştiri SHOT arată un bloc înalt de locuinţe din Saratov, cu avarii pe o parte şi mai multe geamuri sparte la trei etaje.

În oraşul Engels, ultimul etaj al unei clădiri rezidenţiale a suferit stricăciuni, potrivit aceleiaşi surse.

Tags: aeroportulrestricțiileridicatSaratov
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei