X

Aeroportul internaţional din Frankfurt a fost redeschis după ce a fost evacuat parţial câteva ore

Aeroportul internaţional din Frankfurt a fost parţial evacuat timp de câteva ore marţi, după ce cel puţin o persoană neautorizată a pătruns în zona de securitate, un incident care a perturbat traficul în plin sezon de vacanţe, a comunicat poliţia federală germană, transmit Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

La ora 12.30 GMT, poliţia a anunţat pe Twitter că zonele afectate au fost redeschise, pasagerii, angajaţii aeroportului şi cei ai companiilor aeriene având permisiunea de a reveni în partea terminalului 1 închisă temporar.

Citește și : SUA și Turcia încearcă să-și rezolve divergențele diplomatice

O familie din Franţa a declanşat măsurile de securitate după ce cel puţin unul din cei patru membri ai săi a pătruns într-o zonă de securitate fără să fi trecut prin control, a indicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, precizând că familia este în prezent interogată.

Pe aeroportul din Frankfurt erau programate marţi 1.500 de decolări şi aterizări, conform operatorului aeroportuar Fraport.

Compania Lufthansa a fost obligată să întrerupă operaţiunile de îmbarcare la nivelurile A şi Z de la terminalul 1 în timpul evacuării, dar nu a putut indica deocamdată câte zboruri vor fi anulate sau vor avea întârzieri. Compania a precizat că lucrează la un nou plan de zbor şi că va oferi mai multe informaţii în cursul zilei.

Citește și : Circulația a fost reluată pe autostrada din Bologna. Autoritățile au început ancheta

Aeroportul din Frankfurt este cel mai mare din Germania, cu 64,5 milioane de pasageri în 2017.

Operaţiunea de marţi a poliţiei a survenit după o altă alertă de securitate la sfârşitul lunii trecute pe aeroportul din Munchen, unde o femeie de 40 de ani a trecut prin controlul de securitate fără să fi fost verificată, declanşând alarma. Aproape 330 de zboruri au fost anulate din cauza incidentului, fiind afectaţi peste 32.000 de pasageri.

Tags: aeroportevacuatFrankfurtfrantaLufthansapolitiatwitter
Categorii: Diaspora