Aeroporturile din Canare au fost redeschise

Publicat:

Cele opt aeroporturi din arhipelagul spaniol Insulele Canare s-au redeschis luni, după ce o furtună de nisip le-a închis porţile duminică, a informat Ministerul transporturilor, citat de AFP, potrivit agerpres.

“Îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice în timpul nopţii a făcut posibilă restabilirea traficului aerian pe toate aeroporturile din Canare”, a precizat ministerul pe contul său de Twitter.


Citește și: Cererea de extrădare a lui Julian Assange este dezbătută în UK

Potrivit Enaire, organismul care gestionează controlul traficului aerian în Spania, redeschiderea aeroporturilor a fost posibilă graţie “ameliorării nivelului furtunii de nisip”.

Traficul aerian din acest arhipelag aflat în largul Marocului, foarte popular în rândul turiştilor din Europa de nord, a fost perturbat sâmbătă din cauza acestei furtuni venite din Sahara.

Traficul se reluase duminică dimineaţă, înainte ca agravarea condiţiilor meteorologice să ducă la închiderea celor opt aeroporturi din arhipelag duminică.

“Profesioniştii din acest sector nu-şi amintesc de condiţii meteo atât de ostile transportului aerian în Insulele Canare”, a subliniat duminică ministrul Transporturilor, Jose Luis Abalos.

Citește și: 16 militari turci au fost uciși în Libia

Vânturile puternice au complicat şi activitatea pompierilor, care au luptat cu un incendiu, izbucnit sâmbătă în apropierea satului Tasarte, din sud-vestul insulei Gran Canaria, care a ars circa 300 de hectare.

Arhipelagul a primit anul trecut 13,1 milioane de turişti străini, ceea ce-l face a treia cea mai vizitată regiune din Spania, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea britanicului Patrick Turner în calitate de reprezentant...

Putin cere controlarea minării de criptomonede, ca urmare a consumului ridicat de electricitate

Putin cere controlarea minării de criptomonede, ca urmare a consumului ridicat de electricitate Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri asupra "creşterii necontrolate" a consumului...

O moldoveancă, stomatolog în România, găsită moartă în cabinet

O moldoveancă, stomatolog în România, găsită moartă în cabinet O femeie de 41 de ani din Republica Moldova, care lucra medic stomatolog în orașul Brăila...

VIDEO Diana Șoșoacă în Parlamentul European: satane, icoane și sfințirea birourilor 

VIDEO Diana Șoșoacă în Parlamentul European: satane, icoane și sfințirea birourilor Prezentă la ședința de constituire a noului Parlament European, Diana Șoșoacă, îmbrăcată în costum...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.