X

Afacere cu iz agricol dată peste cap. Doi frați duceau ucraineni ilegal și gratuit în Moldova, ca să lucreze în agricultură

Afacere cu iz agricol dată peste cap. Doi frați duceau ucraineni ilegal și gratuit în Moldova, ca să lucreze în agricultură

Un cetățean moldovean și fratele său minor au organizat o schemă ilegală de transportare a ucrainenilor, care fug de înrolare, în Republica Moldova. Aceștia i-au propus „să ajute” cetățenii străini nu contra unei sume de bani, dar pentru muncă fizică pe terenul agricol al unuia dintre transportatori, informează responsabilii de la Serviciul de Grăniceri al Ucrainei, scrie unimedia.info.

Foto: Facebook

„Moldovenii, nu au fost nevoiți să caute „clienți” mult timp, aceștia s-au oferit să „ajute” doi cunoscuți de ai săi. Pentru un astfel de serviciu, străini trebuiau să efectueze lucrări agricole pe terenurile unuia dintre transportatorii din Republica Moldova.

Ulterior, planurile i-au fost date peste cap, când toți patru au fost reținuți de polițiștii de frontieră ucraineni.

Astfel, un raport cu privire la „recrutorii agricoli” a fost trimis poliției, iar transportatorilor moldoveni au fost întocmite protocoale administrative”, se arată într-un comunicat.

 

 


Tags: afacereagriculturăfrațiucraina
Social