X

AfD apără manifestațiile violente din Chemnitz

Liderul extremei drepte Alternativa pentru Germania (AfD), Alexander Gauland (foto), a apărat vineri manifestaţiile violente de dreapta ca urmare a morţii unui german, în legătură cu care sunt acuzaţi doi solicitanţi de azil, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

”Să-ţi ieşi din fire după o astfel de crimă este firesc”, a declarat Gauland la televiziunea publică ZDF, la cinci zile după ce a fost înjunghiat mortal Daniel H în oraşul Chemnitz (est), fapt ce a provocat demonstraţii violente ale extremiştilor de dreapta.

Citește și: Jihadiștii ‘de valoare’ se vor bucura de facilitățile oferite de americani la Guantanamo

”Nu este firesc desigur ca oamenii să fie ‘vânaţi’ şi să fie imitat salutul lui Hitler”, a afirmat Gauland, referindu-se la atacurile la întâmplare împotriva unor persoane, care nu păreau a fi germani, ce au avut loc în timpul manifestaţiilor de duminică şi luni.

Potrivit DPA, cazul de omor survenit duminică a alimentat dezbaterea despre infracţiunile comise de către solicitanţi de azil în Germania. Cei care critică guvernul spun că migranţii care au comis infracţiuni nu sunt expulzaţi destul de repede.

Citește și: Merkel îl susține pe Manfred Weber la șefia Comisiei Europene

Tags: Alexander GaulandAlternativa pentru Germania (AfD)Chemnitzgermania
Categorii: Diaspora