AfD cere o anchetă parlamentară privind politica migraţiei promovată de Merkel

Publicat:

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) a cerut joi o anchetă parlamentară în legătură cu politica guvernului cancelarului Angela Merkel în materie de migraţie, pe fondul unui scandal cu privire la încălcări ale prevederilor legale în acordarea azilului în timpul valului de refugiaţi, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) este implicat într-un scandal după ce o verificare internă a 4.568 de decizii de azil a scos la iveală că filiala din oraşul Bremen a ignorat cu bună ştiinţă şi în mod sistematic prevederi legale şi regulamente interne.


Vezi şi: SUA. Au apărut primele imagini luate din telefonul atacatorului din Parkland – VIDEO

Potrivit dpa, BAMF este acuzată că filiala sa din Bremen a acordat azil fără respectarea prevederilor legale în peste 1.200 de cazuri, posibil în schimbul unor sume de bani.

Grupul AfD din Bundestag a depus joi o moţiune prin care cere înfiinţarea unei comisii de anchetă, pentru a cărei aprobare este necesar votul unui sfert dintre deputaţi. Alexander Gauland, co-lider al AfD, a declarat că va încerca să obţină sprijinul altor formaţiuni. Acestea refuză în general să colaboreze cu AfD, însă liberalii (FDP) au cerut, la rândul lor, ca o comisie să investigheze scandalul BAMF.

Cele două partide nu dispun împreună de suficiente voturi, dar Gauland speră să atragă şi sprijinul Uniunii Creştin-Sociale (aliatul Uniunii Creştin-Democrate a cancelarului Merkel), după ce liderul acesteia, ministrul federal de interne Horst Seehofer, a arătat că vrea să rezolve problemele apărute la BAMF.

În moţiune, AfD afirmă că scandalul BAMF face parte dintr-un ‘eşec mai larg al guvernului’ în politica de azil, cerând ca ancheta să vizeze politica guvernului începând din 2014, baza legală a deciziei din 2015 de a deschide frontierele pentru migranţi, impactul afluxului de refugiaţi asupra sistemelor de securitate şi asigurări sociale, precum şi costurile implicate.

Citeşte şi: CEDO condamnă România pentru presupusele centre de detenţie secrete ale CIA

Într-o tentativă de a-şi demonstra fermitatea în problema migraţiei, Horst Seehofer a suspendat dreptul filialei din Bremen de a mai decide în privinţa cererilor de azil.

Conservatorii se tem că scandalul legat de BAMF ar putea alimenta sprijinul pentru AfD în alegerile regionale din Bavaria din luna octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.