X

AfD cere reintroducerea serviciului militar obligatoriu în Germania

Alianţa pentru Germania (AfD, extrema dreaptă), cel mai mare partid de opoziţie din parlamentul german, a făcut apel la reintroducerea serviciului militar, sporirea cheltuielilor militare şi înnoirea angajamentului faţă de NATO, informează joi dpa, potrivit agerpres.

Într-un document de strategie publicat joi, AfD a cerut totodată modificări ale Constituţiei care să permită armatei germane – the Bundeswehr – să fie desfăşurată în interiorul graniţelor ţării, în caz că este nevoie, şi să protejeze frontierele.

Citeşte şi: Erdogan: ‘Ţările NATO nu ar trebui să se sancţioneze între ele!’

”Securitatea internă şi externă a ţării noastre nu mai poate fi protejată separat”, se menţionează în documentul citat.

Germania ar trebui să se concentreze pe susţinerea Alianţei Nord-Atlantice conduse de SUA, să joace mai degrabă rolul principal în NATO, decât să se implice în alcătuirea unei armate a Uniunii Europene, se mai arată în documentul menţionat.

Vezi şi: Aterizare de urgenţă în Rusia (VIDEO): Piloţii au murit, şapte pasageri au fost răniţi!

AfD, care a provocat controverse cu atitudinea sa antiimigraţie, atacă politicile în domeniul apărării ale coaliţiei de guvernare, cerând ”o restaurare a Bundeswehr-ului”.

Suspendarea recrutării, în vigoare în Germania până în 2011, a pus în pericol securitatea Germaniei, potrivit documentului AfD.

Tags: AfD (Alternativa pentru Germania)armataBundeswehrgermaniaNATOserviciul militar
Categorii: Diaspora