X

AfD depăşeşte partidul lui Merkel în alegerile din Thuringia

Partidul german de orientare extrema dreaptă, Alternativa pentru Germania, a obținut mai multă susținere în urma alegerilor regionale din landul Thuringia, depășind partidul cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creștin-Democrată, conform sondajelor de la ieșirea de la urne, relatează postul BBC, potrivit mediafax.

Conform sondajelor de la ieșirea de la urne, Alternativa pentru Germania a obținut 23% din voturi, în timp ce partidul Uniunea Creștin-Democrată, aflat la guvernarea țării, doar 22% dintre acestea, scrutinul fiind câștigat de către partidul de orientare de stânga Linke.

Citeşte şi: Alberto Fernandez a câştigat alegerile prezidenţiale din Argentina

Rezultatele arată faptul că numărul de susținători ai partidului de ideologie extrema dreaptă s-a dublat în ultimii cinci ani, reușind să facă tranziția de la un procent al voturilor de 10,6%, la unul de 23%.

Unul dintre partenerii coaliției aflate la guvernarea Germaniei, Partidul Social Democrat a cunoscut o scădere a numărului de voturi obținute, de la 12,4% la 8% din totalul celor exprimate. Partidul Verzilor și-a menținut procentul de 5%.

Citeşte şi: Scandal sexual în Congresul american! O democrată este forţată să demisioneze – VIDEO

Conform analiștilor, rezultatele scrutinului din Thuringia poate avea consecințe la nivel național.

Tags: alegeriAlternativa pentru Germania (AfD)Angela MerkelCDU (Uniunea Creştin-Democrată)germaniaLinkePartidul Social-DemocratPartidul VerzilorThuringia
Categorii: Diaspora