AfD îşi alege capii de listă pentru alegerile parlamentare din Germania

Publicat:

Membrii partidului de extremă-dreapta ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD) şi-au exprimat marţi sprijinul pentru doi politicieni experimentaţi care să deschidă lista formaţiunii la viitoarele alegeri parlamentare naţionale din 26 septembrie, transmite dpa, potrivit agerpres.

Într-un sondaj desfăşurat online, 71% dintre susţinătorii AfD au votat pentru Tino Chrupalla şi Alice Weidel drept capi de listă.


Citeşte şi: Australia îşi ÎNCHIDE ambasada din Afganistan

Tino Chrupalla este co-preşedinte al AfD, alături de Jörg Meuthen, în timp ce Alice Weidel este lidera grupului parlamentar al acestui partid.

La ultimele alegeri legislative, din 2017, AfD a produs un şoc pe arena politica germană plasându-se pe poziţia a treia, înaintea altor partide politice mai experimentate.

Citeşte şi: Garda Naţională PLEACĂ de Capitoliu

Atunci când social-democraţii au intrat în coaliţia guvernamentală alături de blocul conservator CDU-CSU al cancelarului Angela Merkel, AfD a devenit cel mai mare partid de opoziţie în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal).

Cu patru luni înaintea scrutinului parlamentar, AfD este creditat cu 10-11% din intenţiile de vot ale electoratului german. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.