X

AfD îşi alege capii de listă pentru alegerile parlamentare din Germania

Membrii partidului de extremă-dreapta ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD) şi-au exprimat marţi sprijinul pentru doi politicieni experimentaţi care să deschidă lista formaţiunii la viitoarele alegeri parlamentare naţionale din 26 septembrie, transmite dpa, potrivit agerpres.

Într-un sondaj desfăşurat online, 71% dintre susţinătorii AfD au votat pentru Tino Chrupalla şi Alice Weidel drept capi de listă.

Citeşte şi: Australia îşi ÎNCHIDE ambasada din Afganistan

Tino Chrupalla este co-preşedinte al AfD, alături de Jörg Meuthen, în timp ce Alice Weidel este lidera grupului parlamentar al acestui partid.

La ultimele alegeri legislative, din 2017, AfD a produs un şoc pe arena politica germană plasându-se pe poziţia a treia, înaintea altor partide politice mai experimentate.

Citeşte şi: Garda Naţională PLEACĂ de Capitoliu

Atunci când social-democraţii au intrat în coaliţia guvernamentală alături de blocul conservator CDU-CSU al cancelarului Angela Merkel, AfD a devenit cel mai mare partid de opoziţie în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal).

Cu patru luni înaintea scrutinului parlamentar, AfD este creditat cu 10-11% din intenţiile de vot ale electoratului german. 

Tags: alegeriAlice WeidelAlternativa pentru Germania (AfD)germaniaJörg MeuthenTino Chrupalla
Categorii: Diaspora