X

AfD pierde recursul la decizia luată de Merkel prin care deschidea graniţa pentru refugiaţi

Curtea Constituţională germană a respins marţi trei recursuri ale partidului antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) prin care acesta contesta decizia din septembrie 2015 a cancelarului Angela Merkel de a deschide graniţa cu Austria pentru refugiaţi, transmite dpa, potrivit agerpres.

Curtea Constituţională, cu sediul la Karlsruhe, a precizat că a respins în unanimitate ca inadmisibile cele trei apeluri înaintate de grupul parlamentar al AfD.

Citeşte şi: Serbia şi Kosovo sunt faţă-n faţă la Consiliul de Securitate

Potrivit judecătorilor Curţii, deputaţii AfD nu au putut demonstra că decizia cancelarului le-a încălcat drepturile constituţionale, cu atât mai mult cu cât formaţiunea nu era reprezentată în parlament la acea dată.

AfD a susţinut în recursurile sale că decizia din 2015 avea nevoie de o participare a legislativului.

Citeşte şi: Noua Zeelandă face referendum pentru legalizarea canabisului

Decizia cancelarului Merkel de a deschide graniţele a permis intrarea a peste 1 milion de migranţi, mulţi dintre ei refugiaţi din cauza conflictelor din Siria şi din Cornul Africii.

Deşi a atras aprecieri internaţionale şi a fost sprijinită de mulţi germani, această decizie a marcat scena politică germană şi a contribuit la ascensiunea AfD.

Tags: Alternativa pentru Germania (AfD)Angela MerkelAustriaCurtea ConstitutionalagermaniaKarlsruherefugiati
Categorii: Diaspora