AfD scapă deocamdată de sub lupa serviciilor secrete germane

Publicat:

Tribunalul de contencios administrativ din Koln, oraş din vestul Germaniei, a interzis temporar vineri serviciului german de informaţii interne să pună sub supraveghere sistematică partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), relatează dpa şi EFE, potrivit agerpres.

Filialele din landuri ale Oficiului german pentru protecţia Constituţiei (BfV) au fost informate cu câteva zile în urmă, într-o videoconferinţă internă, că AfD – care este cea mai mare forţă a opoziţiei în parlamentul naţional – a fost clasificată “caz suspect”, ceea ce permite monitorizarea continuă a întregii structuri a formaţiunii, bănuită de extremism de dreapta.


Citeşte şi: Vaticanul vrea SĂ DESCHIDĂ catacomba Commodilla

Decizia în acest sens nu a fost anunţată formal, dar detaliile videoconferinţei au ajuns în presă.

La aflarea veştii, AfD, care susţine că o asemenea măsură i-ar afecta dreptul a candida în condiţii echitabile la următoarele alegeri legislative, prevăzute pentru septembrie, a contestat decizia, iar tribunalul administrativ din Koln a considerat necesar să blocheze punerea sub supraveghere a partidului până la finalizarea procedurilor în justiţie.

Citeşte şi: Avertismentele de tsunami de pe coastele Pacificului au fost ridicate

În martie anul trecut, serviciul de informaţii interne din Germania a plasat sub supraveghere grupul naţionalist de extremă-dreaptă Fluegel (Aripa), creat de membri ai AfD acuzaţi frecvent de o retorică ce aminteşte de trecutul nazist al Germaniei, iar în iunie a fost plasată sub supraveghere filiala regională din Brandenburg a partidului de extremă dreapta.

O altă filială regională a AfD, cea din Saxonia-Anhalt (est), este monitorizată activ de BfV ca “entitate suspectă”, au anunţat la sfârşitul lui ianuarie surse din cadrul serviciului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.