X

AfD-ul din Brandenburg intră sub supravegherea serviciilor de informaţii

Serviciul german de informaţii interne a plasat sub supraveghere filiala regională din Brandenburg a partidului Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreapta), a informat luni Ministerul de Interne, transmite dpa, potrivit agerpres.

Decizia a fost luată după o îndelungată deliberare, a precizat acesta.

Citeşte şi: Opoziţia din Venezuela SE RETRAGE din viitoarele alegeri legislative

Filiala din Brandenburg a AfD a provocat o ruptură în interiorul partidului atunci când a votat pentru menţinerea la şefia sa a lui Andreas Kalbitz, care fusese exclus din formaţiune de conducerea la nivel naţional.

Aceasta a explicat că Andreas Kalbitz a fost exclus din cauza fostei sale apartenenţe la gruparea de extremă dreapta, acum interzisă, Heimattreue Deutsche Jugend (HDJ, Tineretul german credincios patriei).

Citeşte şi: Talibanii s-au înţeles cu autorităţile afgane să revină la masa negocierilor

Ascensiunea fără precedent a AfD în alegerile federale din 2017 a făcut din aceasta al treilea cel mai puternic partid şi cea mai mare forţă de opoziţie în Bundestag, trimiţând unde de şoc în întregul establishment politic. 

Tags: Alternativa pentru Germania (AfD)Andreas KalbitzBrandenburgBundestaggermaniaHeimattreue Deutsche Jugend (HDJ)ineretul german credincios patriei
Categorii: Diaspora