X

Afganistan: 22 de membri ai forțelor de securitate au fost uciși în atacuri ale talibanilor

Cel puțin 22 de membri ai forțelor de securitate din Afganistan au fost uciși în două atacuri separate comise de talibani sâmbătă, au anunțat duminică oficialii locali, printre victime aflându-se și șeful poliției din orașul Mizan, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Talibanii și-au intensificat atacurile în provincii strategice în ultima perioadă, în încercarea de a înlătura forțele străine din țară care susțin Guvernul afgan și de a reinstaura islamismul radical.

Citește și: Riadul ameninţă Washingtonul cu represalii în eventualitatea unor sancţiuni pentru cazul Khashoggi

Primul atac a fost comis în orașul Mizan din provincia Zabul, provocând moartea șefului poliției locale, a anunțat guvernatorul provinciei, Rahmatullah Yarmal.

Al doilea atac a fost comis în provincia Farah, unde talibanii au ucis 21 de membri ai forțelor de securitate după ce au atacat două puncte de securitate din districtul Posht-e Rud.

De asemenea, talibanii au capturat 11 soldați și le-au confiscat armele, a declarat Gul Ahmad Faqiri, oficial local din provincia Farah.

Citește și: China caută o „soluţie constructivă” pentru a evita un război comercial cu SUA (guvernator)

Militanții grupării teroriste au transmis un comunicat prin care revendică atacul. Autoritățile locale au identificat doar 22 de persoane ucise, nu 25, cum au transmis oficialii talibani.

„Luptătorii noștri au ucis șeful poliției și alți 25 de soldați afgani din două provincii, în noaptea de sâmbătă spre duminică”, a declarat Zabiullah Mujahidhe, purtător de cuvânt.

Tags: AfganistanatacuriMizantalibanivictime
Categorii: Știrile zilei