Afganistan : Atentat sinucigaş la Kabul. Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi 57 rănite

Publicat:

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 57 au fost rănite duminică la Kabul într-un atentat sinucigaş comis la un centru de înregistrare pentru alegerile legislative care vor avea loc în luna octombrie în Afganistan, potrivit unor surse oficiale afgane, relatează Reuters, conform agerpres.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danesh, a declarat că un atacator sinucigaş şi-a detonat încărcătura explozivă la intrarea în centrul unde oficialii afgani emiteau cărţi de identitate (tazkira), în cadrul procesului de înregistrare a alegătorilor în vederea scrutinului din luna octombrie.


Citește și : Rusia : Nouă militanţi care plănuiau să comită un atac în Derbent au fost uciși de comitetul antiterorist

Un purtător de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătăţii a declarat că cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 57 au fost rănite.

Explozia a distrus maşini şi a spart ferestrele clădirilor din apropiere. “Erau femei, copii. Oamenii veniseră să-şi ridice cărţile de identitate”, a spus un martor.

Atentatul – care nu a fost revendicat – s-a produs în vestul capitalei afgane, în cartierul cu populaţie majoritar şiită Dasht-e-Barchi. Minoritatea şiită este vizată cu regularitate de gruparea islamistă Statul Islamic (SI) din 2016.

Citește și : Oman : Anchetatorii au respins orice pistă criminală în cauza decesului DJ-ului Avicii

 

Centre de înregistrare a alegătorilor au fost deschise începând cu 14 aprilie în Afganistan în vederea pregătirii alegerilor legislative programate pentru luna octombrie. Până în prezent, peste 50.000 de afgani din centre urbane s-au înregistrat, potrivit unui oficial al Comisiei Electorale Independente sub rezerva anonimatului.

 

 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

Un “Vatican musulman” e pe cale să se nască în inima Europei

Un "Vatican musulman" e pe cale să se nască în inima Europei Prim-ministrul albanez Edi Rama a făcut cunoscută cotidianului "New York Times" intenția sa...

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice (raport)

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice Discrepanţele rasiale din unele naţiuni europene nu pot fi soluţionate dacă moştenirile colonialismului şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.