Afganistan: Cel puţin doi morţi şi patru răniţi într-un atentat sinucigaş comis de Stat Islamic

Publicat:

Un atentat sinucigaş comis sâmbătă lângă un sit-in politic organizat în faţa comisiei electorale la Jalalabad, în estul Afganistanului, a făcut cel puţin doi morţi şi patru răniţi, au anunţat autorităţile din această ţară devastată de război, relatează AFP, scrie agerpres.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.


Citește și : Nava cu migranți Diciotti: Justiţia italiană deschide o anchetă împotriva ministrului de interne Salvini

“Explozia a vizat sit-in-ul politic organizat de susţinătorii unui candidat” descalificat de comisia electorală pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în octombrie, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar, Attaullah Khogyani.

“Două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru au fost rănite”, a adăugat el, precizând că este vorba despre un atentat sinucigaş.

Potrivit unui martor, autorul atentatului a declanşat explozivii săi în apropierea unui cort plin cu manifestanţi care au părăsit locul în fugă.

“A fost o explozie puternică, casa noastră s-a zguduit”, a povestit Mirza Amin, explicând că ea locuia la 50 de metri de locul exploziei.

Citește și : Senatorul american John McCain a murit la vârsta de 81 de ani

Atentatul a avut loc la aproape o săptămână după ce preşedintele afgan, Ashraf Ghani, le-a propus un nou armistiţiu talibanilor care deocamdată nu au dat niciun răspuns.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recean s-a întâlnit cu misiunea FMI ajunsă la Chişinău

Recean s-a întâlnit cu misiunea FMI ajunsă la Chişinău Evoluțiile recente din economie, perspectivele la nivel macroeconomic și etapa la care se află realizarea agendei...

Ministrul ucrainean al apărării şi-a DEMIS trei adjuncţi

Ministrul ucrainean al apărării şi-a DEMIS trei adjuncţi Ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, a anunţat marţi că a demis trei dintre cei opt adjuncţi...

Breton denunță acapararea puterii de către „împărăteasa” Von der Leyen și diminuarea influenței Franței în UE

Breton denunță acapararea puterii de către „împărăteasa” Von der Leyen și diminuarea influenței Franței în UE Fostul comisar francez a declarat pentru Le Monde că...

Prima reacţie a Kremlinului după ce Mark Rutte a preluat şefia NATO

Prima reacţie a Kremlinului după ce Mark Rutte a preluat şefia NATO Rusia a declarat marţi că nu se aşteaptă la "nimic nou" în politica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.