X

Afganistan: Cel puţin doi morţi şi patru răniţi într-un atentat sinucigaş comis de Stat Islamic

Un atentat sinucigaş comis sâmbătă lângă un sit-in politic organizat în faţa comisiei electorale la Jalalabad, în estul Afganistanului, a făcut cel puţin doi morţi şi patru răniţi, au anunţat autorităţile din această ţară devastată de război, relatează AFP, scrie agerpres.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Citește și : Nava cu migranți Diciotti: Justiţia italiană deschide o anchetă împotriva ministrului de interne Salvini

“Explozia a vizat sit-in-ul politic organizat de susţinătorii unui candidat” descalificat de comisia electorală pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în octombrie, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar, Attaullah Khogyani.

“Două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru au fost rănite”, a adăugat el, precizând că este vorba despre un atentat sinucigaş.

Potrivit unui martor, autorul atentatului a declanşat explozivii săi în apropierea unui cort plin cu manifestanţi care au părăsit locul în fugă.

“A fost o explozie puternică, casa noastră s-a zguduit”, a povestit Mirza Amin, explicând că ea locuia la 50 de metri de locul exploziei.

Citește și : Senatorul american John McCain a murit la vârsta de 81 de ani

Atentatul a avut loc la aproape o săptămână după ce preşedintele afgan, Ashraf Ghani, le-a propus un nou armistiţiu talibanilor care deocamdată nu au dat niciun răspuns.

Tags: AfganistanatentatJalalabadstat islamic
Categorii: Știrile zilei