Afganistan: Preşedintele respinge demisiile înaintate de trei dintre miniştrii importanţi ai guvernului

Publicat:

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a respins duminică demisiile înaintate de trei dintre miniştrii importanţi ai guvernului, a anunţat biroul de presă al Preşedinţiei afgane, la o zi după demisia consilierului său pe probleme de securitate, informează dpa, potrivit agerpres.

Ministrul de interne Wais Ahmad Barmak, cel al apărării Tariq Shah Bahrami, precum şi şeful Direcţiei Naţionale pentru Securitate, Mohammad Masoom Stanekzai, au primit ordinul de “a-şi continua munca”, a precizat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei afgane, Haroon Shakhansuri, într-o postare pe contul său de Twitter.


Citește și : Rusia: Opozantul Navalnîi a fost reţinut în cadrul dosarului deschis în urma manifestaţiei din 28 ianuarie

Cei trei miniştri şi-au înaintat demisiile duminică dimineaţa, după ce consilierul pentru securitate naţională Hanif Atmar şi-a dat demisia, care i-a fost acceptată. Atmar a fost un aliat apropiat al lui Ghani şi una dintre personalităţile cele mai puternice ale cabinetului său. Acesta va fi înlocuit de fostul ambasador al Afganistanului în SUA, Hamdullah Mohib.

Acest val de demisii a survenit după ce situaţia securitară a ţării s-a deteriorat în mod semnificativ, inclusiv în capitala Kabul, cu un număr tot mai mare de victime în rândul forţelor de securitate, în condiţiile în care atacuri sinucigaşe şi de alt tip continuă să aibă loc.

Citește și : Senatorul american John McCain a murit la vârsta de 81 de ani

Marţi, în timpul primei zilei a sărbătorii Eid, militanţi au tras cel puţin 20 de rachete dintr-un camionetă asupra cartierului diplomatic din Kabul. Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul, prin agenţia sa de propagandă Amaq, pe serviciul de mesagerie Telegram, precizând că ţinta a fost ‘palatul prezidenţial’. Proiectilele au căzut asupra capitalei în momentul în care preşedintele Ashraf Ghani ţinea un discurs cu ocazia primei zile a sărbătorii Eid al-Adha. ‘Această naţiune nu se va pleca în faţa acestor atacuri cu rachete’, a declarat Ghani, în discursul întrerupt de mai multe ori de explozii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bruce Willis, surprins într-o nouă fotografie alături de familia sa

Bruce Willis, surprins într-o nouă fotografie alături de familia sa Actorul Bruce Willis, în vârstă de 68 de ani, a apărut recent într-o fotografie emoționantă...

Liderul Iranului dă ordin de luptă pentru lovirea directă a Israelului: ‘Vom răzbuna sângele vărsat’

Liderul Iranului dă ordin de luptă pentru lovirea directă a Israelului: 'Vom răzbuna sângele vărsat' Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a emis un...

Șcene șocante în România: Tânăr filmat de prieteni în timp ce se electrocutează pe un vagon de tren

Șcene șocante în România: Tânăr filmat de prieteni în timp ce se electrocutează pe un vagon de tren   Șcene șocante în România: Tânăr filmat de...

Moarte suspectă în Grecia! Român de 22 de ani, găsit mort în mare, pe o plajă din Thassos

Moarte suspectă în Grecia! Român de 22 de ani, găsit mort în mare, pe o plajă din Thassos Un român de 22 ani a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.