Afganistan: Talibanii au anulat discuţiile de pace cu SUA

Publicat:

Talibanii din Afganistan au anunţat, marţi, că au anulat discuţiile de pace cu oficialii americani din Qatar de săptămâna aceasta, din cauza unor „neînţelegeri privind agenda”, în special privind implicarea oficialilor afgani precum şi despre o posibilă încetare a ostilităţilor şi un schimb de prizonieri, scrie Reuters, potrivit news.ro .

Două zile de negocieri ar fi urmat să înceapă miercuri, au informat anterior talibanii oficiali, însă gruparea militantă a refuzată să permită oficialilor afgani să participe, numindu-i „marionete”.


Citește și : Uniunea Europeană face apel la organizarea de alegeri ”libere şi corecte” în Venezuela

„Oficialii americani au insistat că talibanii ar trebui să se întâlnească cu autorităţile afgane în Qatar, iar ambele părţi erau în dezacord privind o oprire a ostilităţilor în 2019”, a precizat o sursă din tabăra talibanilor pentru Reuters.

„Ambele părţi au căzut de acord să nu se mai întâlnească în Qatar”, a adăugat sursa.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat anterior că cele două părţi încă lucrează la detaliile tehnice şi nu sunt în acord privind agenda discuţiilor.

Discuţiile ar fi implicat o retragere a trupelor americane, un schimb de prizonieri şi ridicarea unei interdicţii privind mişcarea liderilor talibani.

Sursele din cadrul talibanilor au declarat că au cerut autorităţilor americane să elibereze 25.000 de prizonieri şi ei vor elibera la rândul lor 3.000 însă oficialii americani nu au dorit să discute despre situaţia prizonierilor în această fază.

Citește și : Guvernul olandez acuză serviciile secrete iraniene de implicare în uciderea a doi opozanţi în Olanda

„Nu vom anunţa nicio încetare a ostilităţilor până când nu vom obţine câştiguri importante la sol. Avem senzaţia că Zalmay Khalilzad nu are destulă putere pentru a luat decizii importante”, a declarat un al doilea oficial taliban făcând referire la reprezentantul Departamentului de Stat al SUA.

Talibanii au declarat că Khalilzad va vizita Emiratele Arabe Unite, Afganistan, Pakistan, India şi China pentru a continua discuţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministerul Agriculturii organizează sesiuni de informare pentru agricultorii afectați de seceta din acest an

Ministerul Agriculturii organizează sesiuni de informare pentru agricultorii afectați de seceta din acest an Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Centrul de Consiliere Agricolă și Rurală...

Dorin Recean despre mesajele false primite de cetățeni: Am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația

Dorin Recean despre mesajele false primite de cetățeni: Am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația Premierul Dorin Recean a venit cu un anunț...

Simona Halep a debutat cu o victorie la Hong Kong (WTA)

Simona Halep a debutat cu o victorie la Hong Kong (WTA) Jucătoarea română de tenis Simona Halep a revenit cu o victorie în circuitul profesionist...

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare Aproximativ 1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate sunt în pericol de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.