X

Afganistan : Talibanii revendică atentatul cu maşină-capcană din Kabul

Talibanii au revendicat responsabilitatea atentatului cu maşină-capcană ce a avut loc sâmbătă la Kabul şi care s-a soldat cu moartea a cel puţin doi civili şi rănirea altor cel puţin trei, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a afirmat că atacul a vizat un convoi de ”instructori străini” şi că un vehicul a fost distrus, fiind ucise toate persoanele de la bordul lui.

Citește și : Filipine : Cel puţin zece persoane au murit după ce un avion s-a prăbușit peste o casă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Nasrat Rahimi, cel puţin doi civili fost ucişi şi alţi cel puţin trei au fost răniţi în explozia maşinii-capcană în zona Despechari, din estul Kabulului.

Rahimi a precizat că un mic vehicul cu explozibili a încercat să atace o companie britanică din domeniul securităţii, aflată în zonă, dar el a explodat înainte de a ajunge la ţinta vizată.

Un purtător de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătăţii, Wahidullah Majroh, a afirmat că trei corpuri neînsufleţite au fost transferate la spital şi patru persoane rănite.

Citește și : Franţa, Germania și Marea Britanie propun noi sancţiuni vizând Iranul

Tags: atentatcivilikabulmasina capcanatalibanii
Categorii: Sinteze