X

Află care este ingredientul secret care face merele coapte crocante și delicioase

Află care este ingredientul secret care face merele coapte crocante și delicioase

Merele coapte sunt foarte populare în sezonul de toamnă deoarece deschid perfect sezonul cu aroma lor. Dacă nu ai mâncat niciodată mere coapte, atunci te vei răsfăța imediat cu acest deliciu.

Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte
Dacă îți dorești să-ți surprinzi familia cu un desert simplu și rapid, atunci trebuie să încerci rețeta de mere coapte. Nu ai nevoie de multe ingrediente și se prepară în doar câteva minute.

Merele coapte nici măcar nu trebuie să le cureți de coajă. Cea mai importantă parte a desertului o reprezintă umplutura.
Cele mai simple mere coapte sunt umplute cu zahăr brun, scorțișoară și unt. Dacă îți dorești să le oferi mai multă savoare și să le faci mai crocante, atunci poți adăuga și nuci tocate.

Ingredientul secret este dat de fulgii de porumb
Fulgii de porumb vor adăuga o textură crocantă desertului tău. Pune toate aceste ingrediente într-un robot de bucătărie și încearcă să le mărunțești, dar ai grijă să nu le transformi în pudră.
Mai apoi trebuie să pregătești merele. Nu este nevoie să le cureți de coajă. Tot ce trebuie să faci este să le speli bine și să folosești un cuțit mic pentru a îndepărta partea superioară și miezul.
Folosește o linguriță de metal pentru a scoate miezul, astfel încât să nu mai existe semințe în măr. Împarte umplutura pe care ai pregătit-o în părți egale și pune-o în centrul merelor. Pune merele umplute într-o tavă de copt și adaugă în tavă puțină apă sau suc de mere.
Acest lucru va crea abur și va ajuta la înmuierea merelor pe măsură ce acestea se coc.

Cum servești merele coapte
Pune tava la cuptor și lasă merele pentru aproximativ 40 de minute. Poți să acoperi tava cu folie de aluminiu și să lași merele doar 20 de minute.
După ce ai copt merele delicioase, tot ce trebuie să faci este să te bucuri de ele. Ingredientul secret dat de fulgii de porumb va fi acum completat de o nouă doză de texturi și arome.
Lasă merele să se răcească pentru câteva minute. Merele sunt delicioase calde, dar nu fierbinți. Acestea sunt delicioase alături de o cupă de înghețată de vanilie.
Poți pune cupa de înghețată deasupra sau lângă măr. În plus, pentru a adăuga mai multă savoare desertului tău tot ce trebuie să faci este să pui puțin sos de caramel.
Pentru a avea un desert perfect de toamnă este important să alegi merele potrivite. Cele mai bune mere pe care le poți folosi pentru această rețetă sunt cele golden, spun specialiștii. Indiferent de soiul de mere pe care îl alegi, încearcă să optezi pentru mere de dimensiuni medii, decât foarte mari sau foarte mici.
Pentru reușita desertului încearcă să adaugi nuci pecan tocate, fulgi de porumb sau nucă de cocos. Stropește merele cu sirop de arțar înainte de a fi servite. La final tot ce îți rămâne de făcut este să te bucuri de un desert perfect de toamnă.

sursa: https://catine.ro

Tags: ingredientul secretmere coapte crocante
Social