Aflat în SUA pentru analize, Mahmoud Abbas dă asigurări privind starea sa de sănătate

Publicat:

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, 82 de ani, a apărut vineri la televizor pentru a da asigurări cu privire la starea sa de sănătate, după examene medicale la care a fost supus într-un spital din SUA, pe care le-a prezentat drept ‘pozitive’, informează AFP, potrivit agerpres.

Abbas a dezminţit astfel informaţiile potrivit cărora el ar fi fost transportat de urgenţă la spital în timpul unei vizite pe care a întreprins-o în SUA, unde a susţinut marţi un discurs în faţa Consiliului de Securitate al ONU, pentru a cere ‘un mecanism internaţional’ pentru pace în Orientul Mijlociu (OM).


Citeşte şi: Atac armat în Tokyo. Doi bărbaţi au tras cu arme de foc în ambasada nord-coreeană

Abbas, care se află în continuare în SUA, a afirmat la televiziunea palestiniană că a profitat de ‘ocazia adecvată pentru a fi supus unor teste medicale, ceea ce a şi fost făcut’. ‘Mulţumesc lui Dumnezeu, toate rezultatele sunt pozitive şi încurajante’, a spus el.

Starea de sănătate a lui Mahmoud Abbas, mare fumător, face adesea obiectul unor zvonuri. El nu a desemnat niciun succesor.

Mahmoud Abbas se află în SUA pentru a încheia contracte, în condiţiile în care decizia din 8 decembrie a preşedintelui american, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului a provocat tensiuni aprinse cu palestinienii.

Palestinienii consideră Ierusalimul de Est cucerit şi anexat de Israel drept capitală a viitorului stat la care aspiră ei. Potrivit lor, anunţul lui Trump a descalificat Washingtonul ca mediator imparţial în viitoarele negocieri cu Israelul.

Citeşte şi: Presa internaţională scrie despre anunţul lui Toader cu privire la lansarea `procedurii de revocare` a procurorului-șef al DNA

Trump a anunţat că va prezenta un plan de pace pentru a soluţiona conflictul israeliano-palestinian în lunile ce urmează, în condiţiile în care procesul de pace se află într-un punct mort din 2014.

Mahmoud Abbas asigură preşedinţia Autorităţii palestiniene după victoria sa în alegeri, în 2005. El şi-a păstrat această funcţie chiar dacă mandatul său prezidenţial a expirat în 2009, argumentând că disensiunile între Fatah, partidul său, şi islamiştii din Hamas, la putere în Fâşia Gaza, fac imposibilă organizarea unui nou scrutin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.