Africa de Sud dă startul campaniei de vaccinare în masă

Publicat:

Africa de Sud, care se confruntă cu primele semne ale celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, lansează luni, cu întârziere, campania sa de vaccinare în masă, ce vizează cu prioritate persoanele de peste 60 de ani şi pe cele vulnerabile, informează AFP, potrivit agerpres.

Guvernul sud-african intenţionează să imunizeze 16,6 milioane de persoane în şase luni în această a doua fază a planului său de imunizare a populaţiei împotriva COVID-19, dintre care circa 5 milioane de persoane cu vârste de peste 60 de ani până la sfârşitul lunii iunie.


Vezi şi: Raidurile israeliene din Gaza continuă, după ce duminică au fost ucişi 42 de palestinieni – Black News

Aceste obiective vor fi atinse dacă dozele de vaccinuri comandate sunt livrate la timp, a declarat duminică seară ministrul Sănătăţii, Zweli Mkhize. “Până la sfârşitul lunii iunie, sperăm să primim 4,5 milioane de doze de la Pfizer şi două milioane de doze de la Johnson&Johnson”, a declarat el în faţa reporterilor.

Africa de Sud, ţara cel mai grav afectată de această pandemie pe continentul african, cu peste 1,6 milioane de contaminări şi 55.210 decese, a vaccinat până acum doar 1% din populaţie, într-o primă fază de teste clinice, lansată în februarie, care viza angajaţii din domeniul medical şi care a fost suspendată de mai multe ori.

Mai întâi, ţara a oprit imunizarea cu vaccinul AstraZeneca la începutul lunii februarie, după îndoieli cu privire la eficacitatea acestuia împotriva variantei locale a noului coronavirus. Apoi, utilizarea vaccinului american Johnson & Johnson a fost suspendată la mijlocul lunii aprilie, după relatări privind unele cazuri de formare de cheaguri de sânge în Statele Unite.

Guvernul sud-african a reluat recent vaccinarea pentru cei 1,25 milioane de angajaţi sanitari, însă ţara a rămas în urmă în ceea ce priveşte imunizările împotriva COVID-19, în condiţiile în care Uniunea Europeană şi Statele Unite promit să vaccineze o vastă majoritate din populaţiile lor până în vara acestui an.

Rămas în urmă în cursa globală a vaccinurilor, guvernul sud-african afirmă că a cumpărat de acum suficiente doze pentru cel puţin 45 de milioane dintre cei 59 de milioane de locuitori ai ţării. Acest număr este suficient pentru a atinge imunitatea colectivă, un obiectiv planificat iniţial pentru sfârşitul anului 2021.

Citeşte şi: O tribună plină cu oameni S-A PRĂBUŞIT într-o sinagogă din Cisiordania (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Africa de Sud a primit la începutul lunii mai un prim lot de peste 320.000 de vaccinuri de la laboratorul american Pfizer, dintr-o comandă totală de 4,5 milioane de doze.

După o perioadă de acalmie, contaminările au crescut din nou în ultimele săptămâni în Africa de Sud, o ţară care a fost puternic lovită de cel de-al doilea val al epidemiei la sfârşitul anului 2020.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin În ultimii șase ani, 12 cercetători ruși implicați în dezvoltarea rachetelor hipersonice au fost arestați, iar unii au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.