Africa de Sud deschide centre de vaccinare lângă secţiile de votare

Publicat:

Circa 1.000 de centre de vaccinare vor fi instalate lângă secţii de votare luni în Africa de Sud, unde locuitorii sunt chemaţi la urne pentru alegeri locale, a anunţat vineri ministrul sănătăţii sud-african, Joe Phaahla, informează AFP, potrivit agerpres.

Comisia Electorală a Africii de Sud, ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus de pe continentul african, a încercat să amâne alegerile municipale din cauza COVID-19, însă Curtea Constituţională a menţinut votul pe 1 noiembrie.


Citeşte şi: Senatul francez NU prelungeşte ‘permisul sanitar’ – Black News

Cele aproximativ 1.000 de centre de vaccinare vor fi instalate lângă unele dintre cele 23.000 de secţii de votare, vizând în special cartierele unde rata de vaccinare este una scăzută.

“Sperăm că acest dispozitiv va permite” celor care s-au deplasat ca să voteze “să se vaccineze în acelaşi timp”, a declarat ministrul sud-african al sănătăţii, Joe Phaahla.

Numai 12 milioane de sud-africani sunt vaccinaţi cu schema completă, adică 30% din populaţia adultă a ţării. Africa de Sud, care a înregistrat peste 2,92 de milioane de cazuri de la începutul pandemiei, dintre care 89.100 de decese, speră să atingă o rată de vaccinare de 40% din populaţia adultă până la sfârşitul lui noiembrie.

Citește și: Andrew Cuomo a fost INCULPAT pentru agresiune sexuală – Black News

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a atenţionat joi că, fără o accelerare semnificativă a vaccinării, doar cinci ţări africane (Seychelles, Mauritius, Maroc, Tunisia şi Capul Verde) vor atinge obiectivul fixat la nivel mondial, de 40% din populaţiile lor vaccinate până la sfârşitul anului.

Deja în dificultate, campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Africa riscă să sufere din cauza unei penurii de seringi, a atenţionat OMS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Misiune SpaceX pentru salvarea astronauților Boeing Starliner, lansată cu succes

Misiune SpaceX pentru salvarea astronauților Boeing Starliner, lansată cu succes Misiunea Crew-9 a SpaceX a decolat sâmbătă pentru a-i aduce acasă astronauții Suni Williams și...

Viața de pe Pământ, influențată de o supernovă (studiu)

Viața de pe Pământ, influențată de o supernovă (studiu) Cercetările recente sugerează că radiația provenită de la o supernovă ar fi putut afecta evoluția vieții...

SUA confirmă primul caz de gripă aviară fără proveniență animală cunoscută

SUA confirmă primul caz de gripă aviară fără proveniență animală cunoscută Un caz de gripă aviară H5N1 a fost confirmat în Missouri, SUA, fiind primul...

FIFA a anunţat stadioanele care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale a Cluburilor din 2025

FIFA a anunţat stadioanele care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale a Cluburilor din 2025 Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a anunţat numele celor 12 stadioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.