Africa de Sud va cumpăra 1,5 milioane de vaccinuri produse în India

Publicat:

Africa de Sud va achiziţiona între lunile ianuarie şi februarie 1,5 milioane de doze vaccin anti-COVID-19 de la Institutul Serum din India (Serum Institute of India – SII) cel mai mare producător de vaccinuri din întreaga lume, a anunţat joi ministrul sud-african al sănătăţii, Zweli Mkhize, relatează EFE, potrivit agerpres.

“Anunţăm azi că Africa de Sud va primi un milion de doze în ianuarie şi alte 500.000 în februarie de la SII”, a anunţat Mkhize într-un comunicat, în care a precizat că se fac eforturi pentru a asigura că “nu vor exista întârzieri nenecesare şi impedimente de reglementare”.


Primii care vor fi vaccinaţi vor fi lucrătorii sanitari, al căror număr – potrivit cifrelor guvernamentale – depăşeşte un milion de angajaţi “din domeniul privat şi cel public”.

Anunţul intervine la câteva ore după ce Africa de Sud a înregistrat un nou record de contagieri şi de decese în ultimele 24 de ore, cu 844 de morţi – majoritatea în provincia Eastern Cape – şi 21.832 de contagieri.

Ţara se confruntă cu un al doilea val mai agresiv, în parte ca urmare a răspândirii noii tulpini de coronavirus, denumită 501.V2, care ar fi mai contagioasă şi responsabilă de această escaladare a cazurilor în provincia Western Cape, unde se află metropola Cape Town; şi în provinciile Eastern Cape, KwaZulu-Natal şi Gauteng, unde se află oraşul Johannesburg – cel mai mare din ţară – şi capitala Pretoria.

În total, Africa de Sud – ţara cea mai afectată de pandemie de pe continentul african – a înregistrat 31.368 de decese şi aproximativ 1.150.000 de cazuri confirmate, potrivit celor mai recente date, iar în următoarele zile ar putea înăspri măsurile pentru a limita răspândirea virusului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin În ultimii șase ani, 12 cercetători ruși implicați în dezvoltarea rachetelor hipersonice au fost arestați, iar unii au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.