X

Africa de Sud va relua în curând vaccinările cu Johnson & Johnson

Africa de Sud desfăşoară ultimele consultări înainte de a relua vaccinările cu Johnson & Johnson, suspendate în urmă cu doar o săptămână, a declarat marţi ministrul sud-african al Sănătăţii, Zweli Mkhize, după recomandarea în acest sens a Agenţiei Medicamentului din Africa de Sud (SAHPRA), relatează AFP, potrivit agerpres

Ţara africană cea mai afectată de pandemia de coronavirus a suspendat utilizarea acestui vaccin din cauza potenţialelor riscuri de formare de cheaguri de sânge, după şase cazuri raportate în Statele Unite.

Citește și : 260 de ONG-uri cer 5,5 miliarde de dolari pentru a salva de la foamete 34 de milioane de oameni

Adresându-se presei în timpul unei vizite la un spital din Johannesburg, Zweli Mkhize a menţionat marţi discuţii cu comisiile de etică, compania Johnson & Johnson, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centrul African pentru Controlul Bolilor.

“Această chestiune va fi rezolvată (…) Peste câteva zile, vom putea spune că (vaccinarea) cu Johnson & Johnson va continua”, a spus Mkhize.

Agenţia Medicamentului din Africa de Sud (SAHPRA) a cerut sâmbătă reluarea acestor vaccinări cât mai curând posibil.

“Ei (SAHPRA) sunt convinşi că putem continua (vaccinarea)”, a spus Mkhize, adăugând că “în prezent au loc consultări finale”..

Citește și : O cofetărie din Ungaria vinde deserturi în formă de vaccin: Galben pentru AstraZeneca, verde pentru Pfizer

Intensificarea testărilor şi a monitorizării pacienţilor cu risc crescut de tulburare de coagulare a sângelui este o condiţie cheie pentru reluarea inoculărilor.

Guvernul sud-african susţine că poate vaccina 46,2 milioane de sud-africani până la sfârşitul lunii martie 2022. Până în prezent, Africa de Sud a înregistrat peste 1,5 milioane de cazuri şi aproape 54.000 de decese asociate COVID-19.

Tags: Africa de SudJohnson & JohnsonSAHPRAZweli Mkhize
Categorii: Știrile zilei