X

Agenții economici care deversează ape uzate supraîncărcate în rețeaua publică de canalizare riscă să fie deconectați

Agenții economici care deversează ape uzate supraîncărcate în rețeaua publică de canalizare riscă să fie deconectați

Agenții economici care deversează ape uzate supraîncărcate în rețeaua publică de canalizare riscă să fie deconectați, avertizează administrația publică locală.

Citește și: Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție

SA „Apă-Canal Chișinău” va intensifica controalele la agenții economici care admit deversări de ape uzate în sistemul public de canalizare, cu depășirea concentrațiilor maximal admisibile de poluanţi. Aceștia riscă să le fie sistată livrarea apei potabile și recepționarea apelor uzate. În contextul înregistrării temperaturilor caniculare, Furnizorul de apă va intensifica controalele către agenții economici.

Acțiunile de control, inopinate sau planificate, vor fi desfășurate non-stop, inclusiv în zilele de odihnă. Mai mult, va fi majorat la necesitate numărul echipelor care efectuează aceste controale.  Vor fi verificați în primul rând agenții economici care deversează ape uzate cu concentraţii majorate de poluanţi.

Recent, autoritățile municipale de profil au identificat un agent economic cu risc sporit de poluare a mediului înconjurător, cât și cu impact negativ asupra funcționării sistemului public de canalizare. Drept rezultat, acesta a fost debranșat de la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare. 

Tags: apa și canalizareSA Apa canal Chisinausistem public de canalizare
Știrile zilei