Agenţii federali vor fi desfăşuraţi în trei noi oraşe americane, dar vor începe să plece din Portland

Publicat:

Guvernul lui Donald Trump a anunţat miercuri trimiterea de agenţi federali în trei noi oraşe americane – Cleveland, Detroit şi Milwaukee – conduse de democraţi, pentru a ajuta la reducerea criminalităţii, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Aceste trei oraşe se confruntă cu o creştere tulburătoare a numărului crimelor violente, în special al omuciderilor”, şi-a justificat decizia într-un comunicat ministrul justiţiei, Bill Barr.


Citește și : Trump NU a vorbit cu Putin despre recompensele rușilor pentru uciderea soldaților americani în Afganistan

Administraţia americană a trimis deja întăriri federale la Chicago şi Albuquerque, unde aleşii locali, tot democraţi, şi-au exprimat rezervele faţă de această iniţiativă luată în plină campanie prezidenţială.

Între timp, guvernatoarea democrată a statului Oregon, Kate Brown, a anunţat că administraţia Trump a acceptat să retragă, progresiv, începând de joi, agenţii federali desfăşuraţi la Portland.

“După discuţii cu vicepreşedintele şi responsabili ai administraţiei, guvernul federal a acceptat cererea mea şi va începe să-şi retragă agenţii”, care au acţionat “ca o forţă de ocupaţie”, a scris ea într-un comunicat citat de AFP.

Citește și : Parlamentul italian APROBĂ prelungirea stării de urgență

De la venirea trupelor federale, manifestaţiile antirasiste organizate de două luni în oraş au devenit mai tensionate şi în fiecare noapte au avut loc ciocniri în zona tribunalului federal. Marţi, ministrul Bill Barr a justificat în cadrul unei audieri din Congres această intervenţie prin necesitatea de a pune capăt revoltelor, “care nu mai au nimic de a face cu moartea lui George Floyd”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate Serviciul Vamal al Republicii Moldova intenționează să atribuie un contract pentru servicii de elaborare...

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi premierul polonez, Donald Tusk, şi-au exprimat îngrijorarea cu...

METEO// Vreme stabilă și fără schimbări majore

METEO// Vreme stabilă și fără schimbări majore Pentru ziua de astăzi, vremea în mare măsură nu reprezintă schimbări majore, anunță meteorologii. Precipitații nu se prevăd. Vântul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.