X

Agenţiile ucrainene de combatere a corupţiei finanţează lupta împotriva invaziei Rusiei

Armata ucraineană a achiziţionat sute de drone în acest an cu banii colectaţi de agenţiile anticorupţie în urma soluţionării unor cazuri de corupţie, au declarat joi oficiali de la Kiev, citaţi de Reuters, potrivit agerpres.

Agenţiile au trimis peste 17 milioane de dolari (650 de milioane de hrivne) în 2023 către principala platformă guvernamentală de crowdfunding pentru a susţine “armata de drone” a Ucrainei, a declarat Biroul Procurorului Anticorupţie (SAPO).

Citeşte şi: Parlamentul European recomandă RECUNOAŞTEREA Kosovo – Black News

Fondurile au fost utilizate pentru a cumpăra drone pentru armată şi serviciile de informaţii militare, precum şi vehicule de luptă de infanterie pentru noile brigăzi de asalt ale Ministerului de Interne, precizează biroul.

Se aşteaptă ca Ucraina să desfăşoare în curând o contraofensivă pentru a încerca să recucerească teritoriile ocupate de Rusia în cele aproape 15 luni de război.

“Războiul nu numai că nu a oprit lupta împotriva corupţiei la cel mai înalt nivel, dar a adăugat motivaţie muncii noastre”, a declarat Oleksandr Klimenko, şeful SAPO, într-un comunicat.

Citeşte şi: Washingtonul spune că o baterie de rachete Patriot a fost avariată în Ucraina

Agenţia a precizat că, de la invazia rusă declanşată la 24 februarie 2022, autorităţile anticorupţie de la Kiev au trimis în total peste 46 de milioane de dolari către armată, inclusiv de pe urma soluţionării cazurilor de mare corupţie.

Uniunea Europeană a cerut Kievului intensificarea luptei împotriva corupţiei, în timp ce Ucraina încearcă să adere la blocul celor 27 de naţiuni. În cadrul acestei campanii, şeful Curţii Supreme a fost arestat săptămâna aceasta într-un caz de corupţie şi a fost demis din funcţie. 

Tags: Biroul Procurorului Anticorupţie (SAPO)coruptiekievOleksandr Klimenkoucrainauniunea europeana
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina