Aglomerație fără precedent pe Aeroport: Peste 17.000 traversări persoane zilnic

Publicat:

Aglomerație fără precedent pe Aeroport: Peste 17.000 traversări persoane zilnic

Aglomerație pe Aeroportul Internațional Chișinău, zilnic fiind înregistrate peste 17.000 de traversări persoane. Potrivit Poliției de Frontieră, motivul ar fi numărul mare de curse în perioada estivală pe de o parte și capacitatea limitată a infrastructurii aeroportuare, de altă parte. Pentru a soluționa problema, au fost implementate măsuri speciale menite să degajeze circulația și să minimizeze timpii de așteptare.

În ultima perioadă se atestă un flux sporit de călători la frontieră, în special la Aeroportul Internațional Chișinău unde în anumite segmente de timp, din cauza numărului mare de curse, dar și capacității limitate a infrastructurii aeroportuare se aglomerează zona de plecări. Angajații Poliției de Frontieră, cei ai Aeroportului, dar și ai celorlalte servicii prezente susțin că sunt angajate la maxim pentru a gestiona acest flux sporit de oameni, potrivit tv8.md.


Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Pentru a fluidiza traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră a implementat măsuri speciale menite să degajeze circulația și să minimizeze timpii de așteptare. Astfel s-a recurs la majorarea numărul de angajați din prima linie de control; creșterea numărului de angajați responsabili de menținerea securității și ordinii publice, inclusiv cooperarea strânsă cu angajații IGC pentru a garanta în comun siguranță pasagerilor.

Potrivit Poliției de Frontieră, în aceste condiții, capacitatea de procesare este de circa 700 de pasageri pe oră. În anumite segmente de timp, aceasta crește până la 1200 de oameni pe oră, mult peste capacitățile existente.

Aeroportul Internațional Chișinău rămâne, în continuare, cel mai solicitat punct de trecere a frontierei de stat, înregistrând zilnic peste 17.000 de traversări persoane. Începând cu luna iunie, numărul călătorilor a crescut semnificativ datorită sezonului estival, când atât conaționalii, cât și cetățenii străini, în special ucraineni, își planifică călătorii peste graniță.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

  • Reamintim călătorilor că, pentru a evita întârzierile și a trece toate procedurile de control în timp util, este recomandat să vă prezentați la Aeroport cu cel puțin 3 ore înainte de ora zborului.
  • Verificați din timp toate documentele necesare, asigurându-vă că pașaportul este valabil și, în cazul cetățenilor străini, că aveți documentele care justifică scopul călătoriei.
  • De asemenea, acordați atenție bunurilor transportate în bagajul de mână, care trebuie să respecte reglementările pentru a fi permise la bordul aeronavei.
  • Urmăriți cu atenție pe site-ul aeroportului sau al companiei aeriene graficul zborului pentru a vă asigura că veniți la timp.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei Atleta olimpică din Uganda, Rebecca Cheptegei, a murit...

Testamentul actorului Alain Delon a fost trimis celor trei copii ai săi

Testamentul actorului Alain Delon a fost trimis celor trei copii ai săi La aproape o lună de la moartea lui Alain Delon, testamentul actorului a...

Un bărbat din Franța și-a drogat soția timp de 10 ani pentru ca zeci de străini să o violeze

Un bărbat din Franța și-a drogat soția timp de 10 ani pentru ca zeci de străini să o violeze O femeie din Franța, victimă a...

Producătorii elvețieni de ceasuri cer ajutor de stat pe fondul declinului sectorului luxului, un indicator al stării economiei globale

Producătorii elvețieni de ceasuri cer ajutor de stat pe fondul declinului sectorului luxului, un indicator al stării economiei globale Producătorii elvețieni de ceasuri de lux...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.