Agricultorii s-au săturat de promisiuni şi vin cu tractoarele la Chișinău

Publicat:

Agricultorii s-au săturat de promisiuni şi vin cu tractoarele la Chișinău

Agricultorii din 20 de raioane au ieșit la protest și au pornit în această dimineață cu tehnica spre Chișinău.

Aceștia au anunțat că vor protesta în trei locații de la marginea oraşului Chişinău: din direcţia Stăuceni, lângă Autogara de sud şi din direcţia oraşului Sângera, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Concluziile preliminare ale Misiunii ENEMO după alegeri – Stiripesurse.md

Unele coloane de fermieri deja au fost întâmpinate de mașinile Poliției.

Oamenii legi au venit cu un mesaj în acest context și a solicitat conducătorilor de tehnică agricolă și microbuze, care se vor deplasa miercuri din raioanele țării spre municipiul Chișinău, să manifeste înţelegere faţă de indicațiile polițiștilor.

Agricultorii s-au săturat de promisiuni şi vin cu tractoarele la Chișinău

„Solicităm respectarea Regulamentului Circulației Rutiere, a celorlalți participanți la trafic și să fie evitată blocarea traseelor sau a străzilor.

La fel, solicităm ca înainte să pornească la drum șoferii să verifice starea tehnică a unităților de transport, să nu exploateze mijloacele de transport reutilate fără autorizație, să aibă la ei actele acestora și să le conducă doar dacă dețin categoria respectivă.

 

Îndemnăm atât organizatorii, cât și participanții la întruniri să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să dea dovadă de responsabilitate și să nu admită încălcări”, se arată în mesajul oamenilor legii.

 

Agricultorii s-au săturat de promisiuni şi vin cu tractoarele la Chișinău

Asociația „Forța Fermierilor” și Federația Națională a Fermierilor au anunțat că pe 22 noiembrie agricultorii vor porni cu tehnica agricolă spre Chișinău. Asociația „Forța Fermierilor” susține că mulți producători agricoli sunt la limita falimentului și că toate încercările de a rezolva problema salvării fermierilor micro, mici și mijlocii prin dialog au eșuat.

În urma anunțului ministrul Agriculturii i-a chemat pe agricultori la discuții. Însă agricultori au declarat că nu vor renunța la proteste, iar propunerile ministrului sunt întârziate și neactuale.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 400 persoane fizice și juridice şi-au pus panouri fotovoltaice

Peste 400 persoane fizice și juridice şi-au pus panouri fotovoltaice Peste 400 de persoane fizice și juridice au instalat panouri fotovoltaice în baza mecanismului de...

A încercat să aducă ilegal în țară un lot de produse cosmetice

A încercat să aducă ilegal în țară un lot de produse cosmetice A încercat să transporte ilicit prin vamă un lot comercial de produse...

Ministrul de Externe al Ucrainei se află la Chișinău

Ministrul de Externe al Ucrainei se află la Chișinău Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se află la Chișinău. Citește și: Ne așteaptă zile de...

Moscova a distrus 50 de drone deasupra unor regiuni ruse şi în Zaporojie; cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar

Moscova a distrus 50 de drone deasupra unor regiuni ruse şi în Zaporojie; cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar Cinci persoane au fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.