X

Agricultorii solicită participarea președintei Maia Sandu la întrunirea de la Guvern

Agricultorii solicită participarea președintei Maia Sandu la întrunirea de la Guvern

Asociația Forța Fermierilor va merge la întâlnirea cu premierul din 20 august, la Guvern, dacă vor fi prezenți președintele R.Moldova, Maia Sandu, și președintele Parlamentului, Igor Grosu. La fel, agricultorii solicită participarea la ședință a reprezentaților comisiei speciale a Parlamentului create pentru gestionarea situației din agricultură, transmite IPN.

Forța Fermierilor declară că „încrederea agricultorilor în actualul Guvern este la cote minime din cauza inacțiunilor și mimării publice în presă și media că situația în agricultură nu ar fi critică, preocupările la moment ale Guvernului fiind preponderent unele politice și de imagine proprie decât economiceˮ. Agricultorii menționează că Guvernul doar urmărește situația din agricultură, fără să intervină prompt, precum a făcut executivul din Romania, potrivit deschide.md.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Într-o scrisoare semnată de către directorul executiv al Asociației Forța Fermierilor, Alexandru Bădărău, au fost punctate măsurile propuse pentru remedierea situației critice în agricultură. Prioritare sunt declararea stării de urgență în agricultură și crearea Platformei Naționale pentru Agricultură cu participarea tuturor părților implicate în sectorul agrar.

După o scrisoare publică a agricultorilor, în care au acuzat că sunt în prag de faliment, premierul Dorin Recean a menționat într-o postare că Guvernul este la curent cu problemele din sector și face tot ce este posibil pentru a susține agricultorii. Premierul a anunțat că se va întâlni marți în ședință cu reprezentanții ramurii.

„Guvernul și agricultorii au o misiune comună în perioada următoare – să-i ajutăm pe cei mai afectați de secetă, conștientizând posibilitățile reale ale bugetului. Oricât de mult ajutor am vrea să oferim, trebuie să ținem cont de bugetul existent. Doar o astfel de abordare – una înțeleaptă – va putea duce la soluții care să ajute cu adevărat agricultorii”, a declarat premierul Dorin Recean.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Tags: guvernMaia Sandu
Politică