Agricultorii, supărați pe Recean ale cărui declarații le califică „manipulatorii”

Publicat:

Agricultorii, supărați pe Recean ale cărui declarații le califică „manipulatorii”

Agricultorii s-au supărat rău pe șeful Executivului, Dorin Recean, căruia îi recomandă să „renunțe la comunicarea prin rețelele de socializare și să recurgă la negocieri directe”.

Citește și: Fermierii protestatari merg spre Parlament. Insistă să discute cu Grosu sau Recean


„Asociația Forța Fermierilor condamnă declarația manipulatorii și dezbinătoare a domnului prim-ministru în raport cu agricultorii, care protestează. În loc de dialog dânsul face atacuri dure și indecente împotriva fermieri autohtoni”, se menționează în nota emisă de Asociația Forța Fermierilor.

Asociația, care reiterează că nu este organizatoare a protestelor fermierilor, vine după ce premierul Recean a criticat, pe pagina sa de socializare, poziția fermierilor protestatari și a calificat „imens” ajutorul acordat până în prezent agricultorilor moldoveni.

„Oricât ajutor s-ar oferi, 1 asociație din cele 30 continuă să fie nemulțumită și să șantajeze. Ministrul oferă soluții, dialog și resurse fără precedent în interesul tuturor agricultorilor. Care este interesul celor care blochează vămi, amenință și refuză dialogul?”, declara premierul Recean invocând un suport de 6 miliarde pentru agricultori pe parcursul a patru ani de zile.

La rândul lor, fermierii contestă inclusiv cifrele invocate de autorități.

„Organizația noastră are multe de spus în privința cifrelor invocate de domnul Recean, care în mare parte nu sunt adevărate… Nu prea înțelegem de ce domnul prim-ministru nu verifică statistica… Subvențiile în Republica Moldova poartă preponderent caracter post-investițional, ceea ce presupune compensarea producătorilor agricoli unor cheltuieli la investiții după efectuarea acestora”, se menționează în comunicatul Asociației, care mai avertizează că „situația în ramură devine catastrofală”.

Precizăm că vama Leușeni este blocată pentru a cincea zi consecutiv. Fermierii protestatari au avertizat, în această dimineață, că nu vor admite niciun filtru până nu vor avea discuții cu primele persoane în stat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate Trupa rock Pearl Jam a anulat mai multe date din turneul european...

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului ‘The Agency’

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului 'The Agency' Actorul american Richard Gere se va alătura distribuţiei serialului "The Agency", produs de...

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex Modificările legislative care le permit persoanelor homosexuale să înregistreze parteneriate civile destinate cuplurilor de acelaşi sex...

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.