X

Agricultura s-a dezvoltat ca o buruiană în R.Moldova

Agricultura s-a dezvoltat ca o buruiană în R.Moldova

Ministrul Agriculturii a declarat că în 10 localități din țară vor fi deschise camere agricole în care vor fi gestionate mai bine roadele agricultorilor.

Acesta a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” că agricultorii moldoveni de-a lungul timpului nu au știut cum să gestioneze roada și ce să crească pe pământurile lor. Astfel, camerele agricole care urmează să fie deschise vor interveni pentru a instrui și mai bine fermierii, transmite Știri.md.

„În R. Moldova, agricultura s-a dezvoltat ca o buruiană. Eu nu sunt pentru economie plănuită, eu sunt pentru liberalizare și decizii personale, dar partea științifică a fost exclusă. Agricultorul mic sau micro care are 500-600 de hectare, neavând venituri pe tot parcursul anilor, el de când e el este sărac, nu de acum două zile.

Oamenii din nordul țării mereu au avut probleme cu seceta. Dacă să ne uităm de-a lungul anilor, ei au făcut același lucru repetitiv, tot grâu au pus, tot porumb au pus și tot roada le ieșea mică.

Ce înseamnă cinci-șase tone la porumb? Este un nimic. Cheltuielile în toată republica sunt aceleași.

Agricultura s-a dezvoltat ca o buruiană în R.Moldova

Măsurile de a susține agricultorii sunt știința, trebuie să aducem agronomi. Anul acesta vom veni cu camerele agricole, va fi o premieră absolută în R. Moldova. Camerele agricole este legea conform căreia agricultorii se vor autoadministra.

Citeşte şi: Adrian Albu spune că guvernul de la Chişinău ‘face afaceri’ cu românizarea R.Moldova

Una dintre regulile de bază ale agriculturii moderne: Cât exiști și cât lucrezi, atâta înveți. Cel mai scump lucru sunt cunoștințele și experiența, banii sunt pe locul doi și trei.

Noi vom avea 10 camere agricole în toată țara, acolo unde avem AIPA”, a declarat ministrul. 

Tags: agriculturăR. Moldova
Categorii: EconomieȘtirile zilei