AIEA cere explicaţii Iranului

Publicat:

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) exercită presiuni asupra Iranului pentru ca acesta să rezolve problema dimensiunilor programului său nuclear, a declarat joi directorul interimar al Agenţiei, Cornel Feruţă, anunţând desfăşurarea de discuţii la Teheran pe acest subiect săptămâna viitoare, transmite dpa, potrivit agerpres.

Cornel Feruţă a confirmat anterior în cursul lunii noiembrie că inspectorii AIEA au detectat particule de uraniu la un depozit din Iran care nu fusese declarat în mod oficial drept instalaţie nucleară.


Citeşte şi: Avocatul ambasadei germane în Turcia a fost ARESTAT

‘Ne-am continuat de atunci interacţiunile cu Iranul, dar nu am primit informaţii suplimentare şi probleme rămâne nerezolvată’, a afirmat directorul interimar al Agenţiei, la o reuniune a Consiliului Guvernatorilor AIEA la Viena.

‘Este esenţial ca Iranul să colaboreze cu Agenţia pentru a rezolva prompt această chestiune’, a adăugat Feruţă, anunţând discuţii suplimentare la Teheran.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Laos

Urmele de uraniu detectate într-un depozit dezafectat din Teheran au ridicat întrebări cu privire la locul unde a ajuns acest material şi la onestitatea Iranului în interacţiunile cu inspectorii AIEA.

Problema s-a adăugat tensiunilor legate de decizia Iranului de a-şi reduce angajamentele asumate prin acordul nuclear din 2015, ca ripostă la retragerea unilaterală a SUA din înţelegere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.