X

Air Moldova sistează toate zborurile până la data de 16 august 2023

Compania aeriana Air Moldova a anunțat că toate zborurile până la data de 16 august 2023, inclusiv, vor fi sistate. Reprezentanții companiei au menționat că pasagerii curselor respective vor primi notificări la adresele de mail cu opțiunile de rambursare și rebooking, potrivit Știri.md.

„Stimați pasageri, rambursările pentru zborurile anulate se procesează în continuare. Pasagerii care au procurat biletele online, pe site-ul companiei, vor primi rambursarea la solicitare, pe cardul cu care a fost achitat biletul”, anunță reprezentanții companiei Air Moldova, transmite Știri.md.

Citește și : Grav accident la ieşirea din Chişinău

Totodată, aceștia menționează despre faptul că, pasagerii care au procurat biletele achitând prin intermediul agențiilor vor putea primi rambursarea în numerar sau pe card, odată cu reluarea activității comerciale și operaționale a companiei.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului începând cu 28 martie, curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Pe 4 aprilie, premierul Dorin Recean le-a cerut subalternilor săi să prezinte, în maxim o lună, un plan de dezvoltare al Aeroportului, care să prevadă, între altele, reducerea taxei aeroportuare de 9 euro și atragerea mai multor companii avia în Moldova.

Amintim că Air Moldova și-a anulat, în ultimele luni, repetat, toate zborurile din cauza situației financiare precare din interiorul companiei. Recent, cel mai mare operator aerian din Republica Moldova a respins declarațiile autorităților centrale privind falimentarea companiei aeriene. Compania a emis o notă informativă în care dă asigurări că Air Moldova continuă să parcurgă etapele procesului de restructurare, îndemnând politicienii să se abțină de la a comenta situația din jurul companiei.

Citeşte şi: Oficial român: Nu vorbim cu Mitropolia Moldovei, iar sprijinul pentru Mitropolia Basarabiei nu este politic

Recent, directorul Autorității Aeronautice Civile, Vasile Șaramet, a declarat că Air Moldova ar putea să nu mai revină cu operațiuni pe Aeroportul Internațional Chișinău. Șeful AAC susține că conducerea companiei nu reușește, deocamdată, să identifice resurse financiare pentru a întoarce datoriile.

Tags: air moldovacardnumeraronlinerepublica moldovazboruri
Categorii: Social