Airbnb se angajează să prevină prostituţia în locurile sale de cazare

Publicat:

Airbnb se angajează să prevină prostituţia în locurile sale de cazare

Platforma Airbnb a semnat, vineri, o convenţie pentru a lupta împotriva exploatării sexuale şi a traficului de fiinţe umane în locurile de cazare pe care le oferă, cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, dar şi după aceea, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Convenţia a fost încheiată cu Misiunea interministerială pentru protecţia femeilor contra violenţei şi lupta împotriva traficului fiinţelor umane (MIPROF), care conduce planul naţional francez consacrat acestei chestiuni în perioada 2024-2027.


Citeşte şi: Parisul estimează la 150.000 numărul militarilor ruşi ucişi în războiul din Ucraina – Stiripesurse.md

Într-un comunicat, MIPROF a amintit că a semnat deja la finalul lunii martie o convenţie similară cu Gîtes de France (platformă care listează pensiunile şi campingurile din Franţa), pentru a preveni situaţii de exploatare în principal sexuală în timpul Jocurilor Olimpice (26 iulie-11 august) şi Paralimpice (28 august-8 septembrie).

Airbnb se angajează să prevină prostituţia în locurile sale de cazare

”Chiar dacă incidentele de acest timp sunt foarte rare pe platformă comparativ cu volumul rezervărilor, Airbnb se angajează, prin această colaborare pe termen lung, să susţină eforturile acestui sector şi al autorităţilor publice de a pune capăt exploatării fiinţelor umane (…) şi în principal de a împiedica utilizarea locurilor sale de cazare pentru proxenetism”, a explicat gigantul american într-un comunicat remis AFP.

Airbnb se angajează să sensibilizeze comunitatea sa de proprietari şi călători. Platforma şi MIPROF au creat, astfel, un ”Ghid al călătorului responsabil”, pentru a-i ajuta pe turişti să identifice şi să semnaleze orice situaţie de exploatare în imobilul sau în cartierul în care sunt cazaţi.

MIPROF va forma echipe de asistenţă cu Airbnb, care se angajează în paralel să coopereze mai mult cu poliţia şi justiţia.

”Această convenţie cu Airbnb este majoră, ţinând cont de poziţia sa centrală în industria turismului”, a transmis secretarul general al MIPROF, Roxana Mărăcineanu, citată în comunicat.

Airbnb se angajează să prevină prostituţia în locurile sale de cazare

În decembrie, într-un interviu acordat AFP, fostul ministrul francez al Sporturilor evocase un ”risc crescut” de trafic al fiinţelor umane în timpul Jocurilor Olimpice, reafirmând dorinţa puterii publice de a lansa un ”mesaj clar de închidere” a acestor reţele.

”Prostituţia nu se va petrece în stradă sau în subsolurile hotelurilor, cum am văzut într-o reţea de hoteluri vigilentă. Ce trebuie să ne preocupe este prostituţia găzduită, în interiorul apartamentelor”, a subliniat fosta înotătoare de origine română.

Apartamentele de pe platforma Airbnb se regăsesc în mod regulat în centrul cazurilor de proxenetism, reţelele criminale preferând aceste locuri discrete pentru a furniza femei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.