Ajutor inedit: Mașinile confiscate de la șoferii beți din Letonia sunt trimise în Ucraina

Publicat:

Mașinile confiscate de la șoferii beți din Letonia sunt trimise în Ucraina, în cadrul unui nou program menit să-i ajute pe ucraineni, informează mediafax.

Opt vehicule confiscate au părăsit miercuri un depozit de mașini din capitala Riga. Acesta este primul convoi trimis în cadrul acestui plan, aprobat luna trecută de Parlamentul leton.


Citește și : Liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, a căzut şi a fost internat în spital

Parlamentarii au fost de acord să permită transferul mașinilor deținute de stat către armata ucraineană și spitale.

La sfârșitul anului trecut, Letonia a modificat legea astfel încât șoferii găsiți cu 1,5 mg de alcool la 100 ml de sânge, de trei ori mai mult decât limita legală, să le fie confiscate și vândute vehiculele de către guvern.

Potrivit statisticilor, Letonia are una dintre cele mai mari rate de conducere sub influența alcoolului din Europa, cu aproximativ 3.500 de cazuri pe an.

Ca urmare, autoritățile s-au angajat să predea mașinile asociației Twitter Convoy, o organizație caritabilă letonă care trimite vehicule donate în Ucraina.

„Nimeni nu se aștepta ca oamenii să conducă în stare de ebrietate atât de multe vehicule. Nu le pot vinde atât de repede pe cât de repede beau oamenii. Așa că am venit cu ideea să le trimitem în Ucraina”, a declarat, pentru Reuters, fondatorul ONG-ului, Reinis Poznaks.

Citește și : Rusia nu vede cu ochi buni prelungirea acordului privind exporturile de cereale ucrainene

Primele opt mașini au avut o valoare totală de aproximativ 18.500 de euro, potrivit site-ului leton Delfi. Unul dintre proprietari a lăsat un steag rusesc pe vehiculul confiscat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.