AKP: Uciderea jurnalistului Khashoggi în consulatul saudit a fost ”sălbatic planificată”

Publicat:

Uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul ţării sale la Istanbul a fost ”sălbatic planificată”, a declarat luni un oficial turc de rang înalt, adăugând că s-au depus ”eforturi semnificative” în vederea ascunderii crimei, relatează AFP, scrie News.ro .

”Ne aflăm în faţa unei situaţii care a fost sălbatic planificată, iar eforturi semnificative au fost depuse pentru a ascunde” această crimă, a declarat, într-o conferinţă de presă, la Ankara, un purtător de cuvânt al AKP (la putere) Omer Celik.


Citește și : 12 militari marocani au fost răniţi, după ce sute de migranţi au luat cu asalt enclava spaniolă Melilla

”Este o crimă extrem de complexă”, a adăugat el. ”Sper că toate elementele vor fi scoase la lumină şi că cei vonovaţi vor fi pedepsiţi, astfel încât acest gen de lucruri să nu-i mai treacă nimănui prin minte”, a continuat el.

Partidul aflat la putere în Turcia face aceste declaraţii cu o zi înaintea unor dezvăluiri promise de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan despre acest caz, care a şocat comunitatea internaţională şi a pătat imaginea prinţului moştenitor al Arabiei saudite Mohammed bin Salman, supranumit ”MBS”.

Khashoggi, un jurnalist critic al puterii saudite, a fost ucis pe 2 octombrie, la vârsta de 60 de ani, la Consulatul Arabiei Saudite la istanbul.

Potrivit unor oficiali şi presei turce, corpul jurnalistului a fost dezmembrat după această crimă atent premeditată şi comisă de o echipă de 15 persoane.

Citește și : Trump anunţă reducerea ajutoarelor acordate Guatemalei, Hondurasului şi Salvadorului

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.