Al 15-lea zbor-test pentru racheta reutilizabilă al companiei lui Jeff Bezos

Publicat:

Blue Origin, compania spaţială privată deţinută de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a încheiat cu succes cel de-al 15-lea zbor-test al rachetei sale reutilizabile, relatează joi DPA, potrivit agerpres.

”Blue Origin şi-a îndeplinit cu succes cea de-a 15-a misiune consecutivă revenind astăzi din spaţiu şi a efectuat o serie de simulări pentru a repeta mişcările şi operaţiunile astronauţilor în vederea zborurilor viitoare cu clienţi la bord”, a indicat miercuri compania.


Citește și: Washingtonul reacționează dur la ultimul anunț al Teheranului

Testul a fost operat de la baza de lansare din vestul statului Texas a Blue Origin.

Racheta cu capsulă ataşată a atins o înălţime de aproximativ 105 kilometri înainte de revenirea pe Pământ.

Pentru prima dată, membri ai personalului Blue Origin au simulat prezenţa astronauţilor în capsulă înainte de lansare şi au efectuat o serie de teste în interiorul acesteia.

În urma revenirii capsulei fără echipaj, membrii personalului au repetat procedurile după aterizare, deschiderea trapei şi ieşirea din capsulă.

Citește și: Un sfert din decesele Covid NU SUNT CAUZATE de virus

Blue Origin este una dintre companiile care efectuează zboruri-test ale rachetelor reutilizabile. Astfel de rachete şi capsule ar putea face călătoriile în spaţiu mai ieftine.

Bezos a fondat Blue Origin în urmă cu aproximativ 20 de ani. Compania intenţionează să utilizeze racheta ”New Shepard” pentru a transporta clienţi privaţi în spaţiu pentru o scurtă perioadă de timp. Un program exact pentru astfel de călătorii nu a fost anunţat deocamdată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters)

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters) În octombrie anul trecut, când Israelul a lansat raiduri...

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern”

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern” Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe medici, asistenți medicali, conducători...

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1 Gigantul francez de lux LVMH a încheiat un contract de sponsorizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.