X

Al-Assad avertizează că Siria se poate confrunta cu o ‘adevărată catastrofă’ în cazul proliferării cazurilor de coronavirus

Preşedintele sirian Bashar Al-Assad a avertizat luni că ţara se poate confrunta cu o “adevărată catastrofă” în cazul în care cazurile de contaminare cu coronavirusul de tip nou proliferează şi suprasolicită serviciile de sănătate, relatează Reuters, scrie agerpres.

Nivelul actualmente scăzut de infecţii nu înseamnă că Siria a scăpat din “cercul pericolului”, a spus Assad într-o alocuţiune adresată comisiei guvernamentale care supervizează măsurile antipandemie.

Citește și : Situația pandemiei de COVID-19 în Italia

“Aceste cifre ar putea creşte brusc în câteva zile sau săptămâni şi ne-am putea afla în faţa unei adevărate catastrofe care să ne depăşească posibilităţile sanitare şi logistice”, a declarat Assad.

Guvernul sirian a impus izolarea pe plan naţional acum o lună, după anunţarea primului caz confirmat de contaminare, după ce timp de câteva săptămâni a respins afirmaţiile unor surse medicale şi martori în sensul că numărul de cazuri este mai mare şi se încearcă ascunderea lor.

În Siria bilanţul oficial al pandemiei este de 44 de cazuri confirmare de contaminare şi trei decese.

Atât organisme ale ONU, cât şi lucrători umanitari au avertizat că această ţară este expusă la un nivel ridicat de risc în situaţia apariţiei unui focar major, având în vedere sistemul fragil de sănătate şi lipsa resurselor.

Citește și : Fostul premier ceh Petr Necas, inculpat pentru sperjur

Presate să limiteze impactul economic al izolării asupra ţării supuse la sancţiuni şi devastate de nouă ani de război civil, autorităţile au relaxat restricţiile săptămâna trecută şi au permis revenirea la lucru a unui mare număr de profesionişti şi antreprenori.

Tags: bashar al assadcoronavirusONUrazboisănătatesiria
Categorii: Sinteze