Al-Assad i-a oferit lui Putin sprijinul în conflictul din Ucraina

Publicat:

Preşedintele sirian Bashar al-Assad i-a oferit miercuri preşedintelui rus Vladimir Putin sprijinul în conflictul din Ucraina, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Într-o întâlnire televizată cu Putin la Kremlin, Assad a spus că Rusia se luptă cu neonaziştii şi ‘vechii nazişti’ în Ucraina, conform traducerii în rusă.


Citește și : SUA şi Rusia au versiuni contradictorii despre doborârea dronei americane în Marea Neagră

Fără a oferi dovezi, Assad a declarat că Occidentul a luat în grijă ‘vechi nazişti’, iar acum acum le oferă sprijin.

Kievul şi Occidentul susţin că acuzaţiile Rusiei conform cărora Ucraina a devenit un ‘focar’ de nazism şi ‘rusofobie’ sunt un pretext lipsit de fundament pentru un război de agresiune neprovocat în Ucraina.

Sprijinul militar al Rusiei l-a ajutat pe Assad să schimbe cursul în războiul civil dezastruos început în 2011 ca o mişcare prodemocraţie.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, Bashar al-Assad i-a mai spus lui Vladimir Putin că se aşteaptă la rezultate economice tangibile în urma acestei vizite, prima deplasare cunoscută a sa la Moscova de la izbucnirea războiului din Ucraina.

Declaraţia a fost făcută într-o intervenţie comună înaintea discuţiilor oficiale de la Moscova în care oficialii sirieni îşi pun speranţe că vor aduce mai multe investiţii ruseşti pentru a sprijini Siria, ţară afectată de război şi de sancţiuni.

La rândul său, Putin a declarat că “suntem în contact permanent, iar relaţiile noastre se dezvoltă” şi a salutat “rezultatele importante” obţinute de Moscova şi Damasc în “lupta împotriva terorismului internaţional”, potrivit AFP.

Citește și : Ucraina acuză Rusia că vrea să ‘extindă’ conflictul

Însă unul din principalele subiecte ale întâlnirii celor doi lideri ar urma să fie procesul de reconciliere dintre Turcia şi Siria pe care Rusia încearcă să îl accelereze, în special prin organizarea unui summit cu Assad şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Pentru Kremlin, orchestrarea unei reconcilieri între Turcia şi Siria, ale căror relaţii sunt în criză din 2011, ar permite afişarea influenţei diplomatice a Moscovei, în ciuda izolării sale de Occident de la ofensiva din Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ungaria blochează un ajutor militar al UE pentru Ucraina

Ungaria blochează un ajutor militar al UE pentru Ucraina Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto şi-a manifestat marţi indiferenţa faţă de decizia şefului diplomaţiei europene...

Tot mai mulţi ucraineni ar accepta concesii teritoriale pentru a încheia războiul cu Rusia

Tot mai mulţi ucraineni ar accepta concesii teritoriale pentru a încheia războiul cu Rusia O proporţie de 32% dintre ucraineni ar fi acceptat în luna...

Rusia a închis temporar Podul Crimeea

Rusia a închis temporar Podul Crimeea În dimineața zilei de marți, 23 iulie, a avut loc un atac asupra portului Kavkaz din regiunea Krasnodar din...

După un atac cu drone, un port din regiunea Krasnodar din Federația Rusă este în flăcări

După un atac cu drone, un port din regiunea Krasnodar din Federația Rusă este în flăcări Pe 23 iulie, dronele ucrainene au atacat un feribot...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.