Al-Assad se declară ‘mulţumit’ de acordul dintre Rusia şi Turcia de încetare a focului la Idleb

Publicat:

Preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a declarat ”mulţumit” de acordul dintre Rusia şi Turcia privind încetarea focului la Idleb, în nord-vestul Siriei, a declarat vineri preşedinţia siriană, relatează AFP, scrie agerpres.

În cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său rus Vladimir Putin, “preşedintele Assad (…) şi-a exprimat satisfacţia faţă de ceea ce a realizat liderul rus în cadrul întrevederii sale cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan”, joi, la Moscova, a afirmat preşedinţia într-un comunicat.


Citește și : Trump va avea o întâlnire privată cu Bolsonaro în weekend

Acordul anunţat de Rusia şi Turcia privind încetarea focului în nord-vestul Siriei a intrat în vigoare vineri, în vederea încetării luptelor intense care au provocat o catastrofă umanitară în zonă.

ONG-ul Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a constatat un calm ”relativ” în provincia Idlib, marcat în special de oprirea loviturilor aeriene ruse şi siriene.

Acordul ar trebui să pună capăt săptămânilor de lupte intense din zona Idlib, ultimul bastion al rebelilor şi al jihadiştilor în nord-vestul Siriei, unde Turcia a intervenit contra forţelor regimului Bashar al-Assad, care sunt susţinute de Rusia.

Aceste violenţe au provocat o catastrofă umanitară, cu aproape 500 de civili ucişi şi aproximativ un milion de persoane strămutate către frontiera cu Turcia.

Citește și : Al treilea caz de coronavirus printre funcţionarii europeni

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.