Al treilea american este dat dispărut după ce a călătorit în Ucraina

Publicat:

Statele Unite au au transmis că au informații potrivit cărora un al treilea cetățean american este dat dispărut după ce a călătorit în Ucraina. SUA nu au întrebat încă Rusia despre doi americani care ar fi fost capturați după ce au mers în Ucraina pentru a lupta contra armatei lui Putin, informează mediafax.

„Nu am ridicat încă această problemă cu Federația Rusă… (Nu) am văzut nimic de la ruși care să indice că două astfel de persoane se află în custodia lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, la o întrebare pusă de reporteri. Price a precizat că rapoartele despre cei doi bărbați nu sunt neconfirmate, relatează Reuters.


Citește și : Olanda şi-a retras obiecţiile faţă de acordarea statutului de ţară candidată la UE pentru Ucraina

Alexander Drueke, în vârstă de 39 de ani, din Tuscaloosa, Alabama, și Andy Huynh, în vârstă de 27 de ani, din Hartselle, Alabama, au plecat în Ucraina ca luptători voluntari împotriva forțelor rusești. Ei sunt dați dispăruți de o săptămână și există temerea că au fost capturați, au declarat membrii familiilor lor.

Armata americană a precizat că cei doi bărbați au servit în trecut în forțele armate americane: Huynh pentru Corpul Pușcașilor Marini și Drueke în Rezervele Armatei, dar nu a oferit nicio informație despre locul unde se află în prezent.

Armata americană a negat în repetate rânduri că trupele americane sunt desfășurate în Ucraina și le-a spus veteranilor că există modalități mai bune de a ajuta Ucraina decât să răspundă la apelurile venite de la Kiev pentru a lupta acolo.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, afirmând că este angajată într-o „operațiune militară specială” pentru a dezarma și „denazifica” vecinul său. Ucraina și aliații săi spun că Moscova a lansat un război de agresiune neprovocat, ucigând mii de civili.

Citește și : Olaf Scholz: ‘Este necesară menţinerea dialogului cu preşedintele rus Vladimir Putin’

Rapoartele potrivit cărora cei doi americani ar fi fost luați ca prizonieri de război de către Rusia nu sunt confirmate, au declarat familiile și oficialii americani. Anterior, Casa Albă a declarat că „lucrează continuu pentru a afla mai multe” despre cei doi.

„Există informații despre încă un american al cărui loc de dispariție este necunoscut… Înțelegerea noastră a fost că acest individ a călătorit în Ucraina, la luptă”, a adăugat Price, precizând că al treilea american a fost dat dispărut în ultimele săptămâni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș Doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera de stat...

VIDEO – Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile

VIDEO - Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile Președintele rus Vladimir Putin a declarat că trupele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.