X

Alaiba a depus plângere. Cere identificarea și pedepsirea autorilor imaginilor în care se pretinde că ar apărea

Alaiba a depus plângere. Cere identificarea și pedepsirea autorilor imaginilor în care se pretinde că ar apărea

Ministrul Alaiba a depus plângere la poliție și le cere oamenilor legii identificarea și pedepsirea celor care au publicat imaginile denigratoare în care se pretinde că apare.

Citește și: Confirmat! O moldoveancă a fost ucisă la Tel-Aviv

„Libertatea exprimării nu e libertatea de a răspândi conștient minciună, a defăima și a participa la acțiuni subversive în calitate de portavoce și idiot util. Participând la asemenea operațiuni, responsabilitatea trebuie să fie una personală. Responsabilitatea față de publicul care te urmărește pe rețele de socializare. Am depus azi o plângere la poliție și sper, în calitatea mea de cetățean, să văd acțiune promptă a instituțiilor statului”, a menționat Alaiba.

Totodată, ministrul Dezvoltării economice și digitalizării reiterează că imaginile au fost trucate într-o manieră „agramată” și prezintă o serie de dovezi în acest sens, inclusiv faptul că aspectul fizic al protagonistului este diferit de al său.

„De zece ani se investește efort nebun să credeți că utilizez droguri. A apărut atunci când am început a deveni tot mai vocal pe la proteste anti-oligarhice. Acest atac persistă an de an, e preluat de la unii la alții și este unul fără niciun fundament, o invenție aiurită. Eu iau asta drept compliment. Înseamnă că, deși au căutat alte unghiuri cum să mă decredibilizeze, nu au găsit. Când nu ai cum altfel să-l denigrezi pe om, arunci o porcărie din asta și o împingi din toate difuzoarele”, a scris Alaiba.

Precizăm că, acum două zile, în spațiul public au apărut imagini video în care autorii acestora pretindeau că apare ministrul Alaiba. La scurt timp, ministrul vizat a negat categoric autenticitatea imaginilor, iar premierul Recean a reiterat că este vorba despre „falsuri și minciuni” aruncate în spațul public de niște „degenerați”  cu scopul de a denigra guvernarea în plină campanie electorală.

Tags: Alaiba plângereAlaiba polițieDumitru Alaiba
Știrile zilei