X

Alaiba: Moldova continuă să conteze pe sprijinul Suediei în atingerea obiectivelor sale de transformare digitală

Republica Moldova continuă să conteze pe sprijinul Agenţiei suedeze de cooperare internaţională pentru dezvoltare (SIDA) în atingerea obiectivelor sale de transformare digitală.

Acest lucru l-a declarat viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice şi Digitalizării, Dumitru Alaiba, la o întâlnire de la Chişinău cu noul director general al SIDA, Jacob Granit.

Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

După cum relatează Infotag, Alaiba a scris pe reţelele sociale că la întâlnire au participat şi ambasadoarea suedeză la Chişinău, Katarina Fried, şi directorul adjunct al misiunii USAID, John Riordan.

“Am discutat despre proiectele de succes implementate cu ajutorul SIDA în Moldova şi viitoare proiecte în inovaţie, dezvoltarea economiei digitale şi a sectorului IT. Parteneriatul de peste două decenii cu Suedia a jucat un rol semnificativ în realizarea acestui progres”, a menţionat viceprim-ministrul.

Potrivit acestuia, “astfel de parteneriate nu doar consolidează economia, dar ne ajută să poziţionăm Moldova ca un jucător important pe harta globală a tehnologiei”.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Tags: chisinauDumitru AlaibaJacob Granitrepublica moldovaSIDA
Categorii: Știrile zilei