Alaiba: Peste 1.000 de întreprinderi noi în fiecare an

Publicat:

Alaiba: Peste 1.000 de întreprinderi noi în fiecare an

Numărul întreprinderilor mici și mijlocii este în creștere. Și asta e un semn tare bun.”, scrie Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, într-o postare pe Facebook.

”De la 59,8 mii IMM-uri în 2021, am ajuns la 63,3 mii în 2023, ceea ce înseamnă cam peste 1.000 de întreprinderi noi în fiecare an, potrivit unica.md.


Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Întreprinderile mici și mijlocii sunt un pilon esențial al economiei noastre. În primul rând, ele generează locuri de muncă, aici, acasă. Sunt oameni care nu au plecat peste hotare, dar continuă să dezvolte comunitățile lor.

Astăzi, în cadrul IMM-urilor activează circa 65% dintre numărul de angajați în cadrul întreprinderilor naționale – ceea ce înseamnă că 6 din 10 locuri de muncă în Republica Moldova sunt generate de ÎMM-uri.

În 2023, cele mai multe IMM-uri și-au desfășurat activitatea în domeniul comerțului, cu un total de 20,9 mii întreprinderi. În sectorul agriculturii, silviculturii și pescuitului – 5,7 mii, în industria prelucrătoare – 5,0 mii și în domeniul activităților profesionale, științifice și tehnice – 5,8 mii.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Spațiu de creștere mai este mult și vom continua să sprijinim IMM-urile. De aceea, am creat mai multe instrumente pentru a le da o mână de ajutor. Programul 373 a fost creat special pentru a le oferi acces rapid și simplu la finanțare, în condiții avantajoase. Avem programele de susținere ale ODA, iar mai nou am lansat Programul de sprijin al micilor producători prin care oferim finanțare și instruire.”, scrie ministrul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Campioana olimpică la box algeriană Imane Khelif, aclamată de mulţime în regiunea sa natală

Campioana olimpică la box algeriană Imane Khelif, aclamată de mulţime în regiunea sa natală Campioana olimpică la box algeriană Imane Khelif, care s-a aflat în...

Răsturnare de situație: Jordan Chiles păstrează medalia de bronz, chiar dacă Ana Bărbosu a primit premiul (Presă)

Răsturnare de situație: Jordan Chiles păstrează medalia de bronz, chiar dacă Ana Bărbosu a primit premiul (Presă) Jurnaliștii americani de la USA Sports Today anunță...

Maia Sandu: Peste 1 milion de oameni vor beneficia de proiecte prin ‘Satul European’

Maia Sandu: Peste 1 milion de oameni vor beneficia de proiecte prin 'Satul European' Șefa statului susține că planul de modernizare a localităților, inițiat în...

Ulianovschi: Șoferii prinși băuți sau drogați la volan ar trebui să rămână fără permis pe viață

Ulianovschi: Șoferii prinși băuți sau drogați la volan ar trebui să rămână fără permis pe viață Fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi, care și-a anunțat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.