X

Alarmant! Crește numărul cazurilor de COVID-19 în Moldova

Alarmant! Crește numărul cazurilor de COVID-19 în Moldova

Situația alarmantă în sănătate. Ministerul Sănătății raportează o creștere semnificativă a numărului cazurilor de COVID-19.

Citește și: Descinderi la ANSP. Administrația colaborează cu ancheta

În perioada 5-11 august, în Republica Moldova au fost înregistrate 1 381 de cazuri de COVID-19, dintre care 115 – în regiunea transnistreană. Astfel, numărul cazurilor a crescut de 1,9 ori în comparație cu săptămâna precedentă, când au fost înregistrate 743 de cazuri.

Situația este la fel și pe plan mondial. Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în perioada 22-28 iulie, în regiunea europeană s-a înregistrat o creștere de 5 339 de cazuri de COVID‒19 față de săptămâna precedentă. Tendința de creștere a cazurilor de COVID-19 se observă în mai multe țări.

În România, potrivit buletinului săptămânal al Institutului Național de Sănătate, în intervalul 5-11 august, au fost înregistrate 5.414 cazuri noi de COVID-19, în creștere cu 0,8% față de săptămâna precedentă.

Factorii responsabili îndeamnă populația să respecte măsurile sanitare și să reiterează că vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Tags: covid-19COVID-19 MoldovaMinisterul Sănătății al R. Moldova
Știrile zilei