X

Albanezii au ieșit din nou în stradă să ceară demisia lui Edi Rama

Simpatizanți ai opoziției din Albania au protestat luni seara în capitala țării, Tirana, împotriva premierului Edi Rama, pe care îl acuză de fraudă electorală, potrivit Euronews, transmite și mediafax.

Acesta este al zecelea astfel de protest la nivel național din luna februarie și până în prezent, iar manifestanții îi solicită demisia lui Rama.

Citește și: Londra își reafirmă sprijinul pentru ambasadorul său din SUA

„Albanezii vor schimbări reale și vom folosi toate mijloacele de care dispunem pentru a-l îndepărta pe Rama de la putere. Dacă nu pleacă, nu ne vom integra în Uniunea Europeană, nu vom avea stat de drept sau justiție”, a declarat, în timpul protestului, Lulzim Basha, președintele Partidului Democrat, de opoziție.

În replică, Edi Rama i-a acuzat pe democrați că nu știu să piardă și că liderii partidului vor să submineze eforturile sale de reformare a justiției și lupta anticorupție. Rama se află la al doilea mandat de premier după ce Partidul Socialist, al cărui președinte este, a câștigat alegerile parlamentare din 2017.

Citește și: SUA vinde în Taiwan arme de miliarde de dolari

Protestul de luni a fost unul pașnic, neînregistrându-se incidente.

Uniunea Europeană urmează să decidă în toamnă dacă va începe negocierile de aderare cu Albania și Macedonia de Nord după ce Comisia Europeană a recomandat începerea discuțiilor cu Tirana și Skopje în acest sens.

Tags: AlbaniaComisia Europeană (CE)Edi RamaLulzim BashaprotesteTiranaUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora